Noul Caterham AeroSeven nu are parbriz, insa atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde!

Noul Caterham AeroSeven nu are parbriz, insa atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde!
  • Caterham a prezentat weekendul acesta noul AeroSeven Concept
  • Automobilul beneficiaza de un motor Ford de 2 litri si 240 CP
  • Primii 100 kilometri pe ora vin dupa mai putin de 4 secunde
Distribuie pe Facebook

Producatorul britanic de automobile sport Caterham a dezvoltat un model de curse de inalta performanta care nu are parbriz si atinge 100 de km/h in mai putin de patru secunde. Noul automobil se numeste Caterham AeroSeven Concept si prefigureaza un model care este asteptat sa fie pus in vanzare anul viitor la un pret de 50.000 de lire sterline (aproximativ 60.000 de euro).

Caterham AeroSeven Concept este primul model al companiei britanice echipat cu o serie de elemente tehnologice provenite de la divizia de Formula 1, elemente care ajuta soferul in diverse situatii (controlul tractiunii, launch control, tehnologii ce fac parte din sistemul de management al motorului numit "Caterham Engine Management System"). In plus, noul model beneficiaza si de suspensii push-rod, dar si de un display grafic.

Caterham AeroSeven ConceptCaterham AeroSeven Concept

Caterham AeroSeven Concept

In ceea ce priveste motorizarea, speedster-ul din Regat este dotat cu motorul Ford Duratec de 2 litri si 240 de cai putere, fapt ce ii permite sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in "mai putin de 4 secunde". Transmisia puterii catre roti este asigurata de o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

Noutatea frapanta a conceptului dezvoltat de britanici este data de lipsa parbrizului, atat soferul, cat si pasagerul din dreapta avand nevoie de o casca atunci cand ies la plimbare. Potrivit companiei, masina este setata automat in modul de condus "Race", fapt ce permite ocupantilor o experienta de neuitat. Totusi, daca adrenalina a atins cotele maxime prea rapid, soferul are posibilitatea sa schimbe modul de condus cu ajutorul unui mic buton aflat pe volan.

Caterham AeroSeven ConceptCaterham AeroSeven Concept

Caterham AeroSeven Concept

Noul Caterham AeroSeven Concept a fost lansat la Singapore, cu ocazia Marelului Premiu desfasurat in weekend, si prefigureaza un automobil sport ce va sosi pe piata in cursul anului viitor. "Conceptul acesta este unul dintre multele modele noi care vor purta sigla Caterham. Planul este foarte simplu: sa pastram mostenirea Caterham - distractia, viteza si arhitectura usoara a modelelor - si sa producem noi masini in urmatorii cinci ani, folosindu-ne de echipa noastra de Formula 1 ca un brand pentru a atrage o audienta si mai mare pentru Caterham", a declarat seful companiei, Tony Fernandes.

Modelul de serie va ajunge in showroom-uri in 2014, la un pret estimativ de 50.000 de lire.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Caterham AeroSeven Concept
mai multe