Noul Infiniti Q60 Concept prefigureaza un rival pentru BMW Seria 4

Noul Infiniti Q60 Concept prefigureaza un rival pentru BMW Seria 4
  • Infiniti prezinta noul Q60 Concept
  • Debutul public a fost programat pentru lunea viitoare
  • Startul productiei de serie se va da inainte de sfarsitul anului
Distribuie pe Facebook

Lexus nu este singura companie japoneza care a luat in vizor BMW-ul Seria 4 Coupe. Oficialii Infiniti vor si ei o bucatica din automobilul bavarez, acesta fiind principalul scop pentru care a luat nastere noul Q60 Concept.

Debutand in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto International Nord-American, ce se desfasoara la Detroit in perioada 12 - 25 ianuarie, noul Infiniti Q60 Concept propune un design zvelt, greu de trecut cu vederea.

Daca spoilerul fata "sectionat" in doua bucati simetrice, grila supradimensionata a radiatorului si aripile proeminente "accesorizate" cu jante din aliaj pe 21 inch reprezinta principalele atractii ale exteriorului, interiorul se lauda cu patru scaune individuale si infinite insertii de piele, respectiv fibra de carbon.

Din pacate, oficialii Infiniti nu s-au grabit sa dezvaluie si modul in care se prezinta aspectul tehnic, insa nu ar fi de mirare ca versiunea de productie a conceptului Q60 sa soseasca la pachet alaturi de o gama variata de motorizari.

Dupa cum ii stim pe japonezi, clasicelor unitati pe benzina si motorina li se vor alatura, mai mult ca sigur, si un sistem de propulsie hibrid, viitorii clienti urmand a avea astfel la dispozitie un meniu complet. Dar oare va fi indeajuns pentru ca lumea sa nu mai aleaga noul Seria 4 Coupe de la BMW?

Doar timpul ne poate oferi raspunsul la aceasta intrebare. Cert este ca, pe langa modelul sport bavarez, viitorul Infiniti Q60 va avea de infruntat competitie serioasa si din partea Cadillac-ului ATS, respectiv Lexus-ului RC.

Asta pentru inceput. Nu de alta, dar un nou Mercedes C-Class Coupe este pe vine, pe cand urmatoarea generatie a Audi-ului A5 nu ar trebui sa mai intarzie mai mult de doi ani. Si sa vezi atunci probleme si dileme printre cei ce se gandesc la achizitionarea sport de dimensiuni medii.

Revenind insa la concept Infiniti Q60, cu acesta ne vom reintalni si saptamana viitoare, atunci cand - speram noi, japonezii vor fi ceva mai darnici din punctul de vedere la informatiilor. Si fotografiilor, bineinteles.

Infiniti Q60 Concept - Prima Poza

Distribuie pe Facebook
mai multe