Noul Volvo Concept XC Coupe a fost dezvaluit oficial

Noul Volvo Concept XC Coupe a fost dezvaluit oficial
  • Volvo prezinta la Salonul Auto de la Detroit noul XC Coupe
  • Conceptul prefigureaza urmatoarea generatie a SUV-ului XC90
  • Modelul are la baza noua platforma SPA (Scalable Product Architecture)
Distribuie pe Facebook

Mai putin de o saptamana a mai ramas pana ce Volvo va dezvalui in mod oficial, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, prototipul noului SUV XC90. Pana atunci, producatorul suedez a facut public un set de imagini cu noul Concept XC Coupe.

Volvo a dus mai departe conceptul Coupe prezentat in toamna anului trecut la Frankfurt si vine la Detroit cu un nou prototip, de data aceasta unul care prefigureaza design-ul urmatorului SUV XC90. Este vorba de Concept XC Coupe, ale carui schite au fost deja prezentate in ultima luna a lui 2013.

Acum insa, compania suedeza a dat publicitatii un set de imagini care arata cat de bine seamana cele doua concepte, Concept Coupe si XC Coupe. Cele doua prototipuri demonstreaza versatilitatea noii arhitecturi SPA (Scalable Product Architecture) de la Volvo.

Volvo Concept XC Coupe

Partea din fata a noului SUV este aproape identica cu cea a prototipului prezentat la Salonul Auto de la Frankurt. Se diferentiaza doar bara de protectie, care are un aspect usor mai robust. Garda la sol este, de asemenea, mai mare fata de sedanul coupe. Asemanarile cu prototipul de la Frankfrut continua si in privinta LED-urilor in forma literei T, dar si a stopurilor, putin mai proeminente in cazul lui XC Coupe.

Pentru a-i conferi un aspect de SUV clasic, designerii suedezi i-au creat aripi laterale accentuate si praguri laterale mai late. In plus, conceptul a fost echipat cu jante de 21 de inchi. Spre deosebire de modelul de productie, noul XC Coupe are doar doua portiere.

Volvo Concept XC Coupe

Volvo nu a oferit inca poze si din interior insa, potrivit Auto Express, se stie ca noul XC 90 va folosi un touchscreen de marimea unui iPad si un sistem de infotainment numit Sensus Connected Touch care ii va permite soferului sa downloadeze aplicatii direct in masina.

Noul XC 90 ar trebui sa fie si unul dintre cele mai sigure modele de masina care circula pe drumurile publice. Acest lucru se va intampla multumita a trei sisteme de siguranta ale Volvo. Este vorba despre un sistem de mentinere a benzii de rulare, unul care franeaza automat prevenind coliziunea cu pietonii sau biciclistii chiar si cand este noapte. Cel de-al treilea este sistemul de cruise control adaptiv prin care masina poate "urmari" autoturismul din fata.

Volvo Concept XC Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Volvo Concept XC Coupe
mai multe