Volvo prezinta XC Coupe, noul SUV XC90

Volvo prezinta XC Coupe, noul SUV XC90
  • Volvo dezvaluie primele imagini ale noului XC Coupe Concept
  • Debutul oficial va avea loc in ianuarie, in cadrul NAIAS 2014
  • Automobilul anticipeaza urmatoarea generatie a SUV-ului XC90
Distribuie pe Facebook

Prototipul pe care se va baza noul Volvo XC90 se numeste XC Coupe, iar primele imagini oficiale au aparut astazi pe internet, cu o luna inaintea prezentarii oficiale de la Detroit.

Volvo a prezentat un teaser pentru noul sau concept XC Coupe, modelul din care se va naste cel mai important SUV al marcii scandinave, XC90. Prototipul in sine va debuta luna viitoare la NAIAS (North American International Auto Show), in Detroit.

Potrivit The Telegraph, XC Coupe este cel de-a doilea studiu de design din cele trei pregatite de Volvo, care vor fi produse sub atenta indrumare a lui Thomas Ingenlath, vicepresedinte de creatie al companiei. Aceste studii sunt menite sa arata publicului directia de design ale modelelor urmatoare produse de compania suedeza.

Volvo XC Coupe Concept - Poze Teaser

Acum, Volvo a dat publicitatii trei imagini, dintre care doua sunt schite, toate dezvaluind elemente variate ale masinii. Partea frontala a noului prototip pare sa fie similara cu ceea ce am vazut la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie, si anume Volvo Concept Coupe. In partea din spate, XC Coupe are stopurile asemanatoare cu modelul de la Frankfurt, insa pilonii "C" au fost alungiti.

Din filmuletul de prezentare al noului concept car aflam ca acesta are un profil similar cu cel al modelului C30, masina pe care Volvo nu o mai fabrica de la inceputul acestui an.

Volvo XC Coupe Concept - Poze Teaser

Noul XC Coupe dezvaluie cum vor arata SUV-urile viitoare produse de Volvo, iar primul dintre acestea este iconicul XC90. Varianta de top a acestuia se va baza pe arhitectura din aluminiu SPA (Scalable Product Architecture) dezvoltata de companie si va fi propulsat de o varietate de motoare, parte a noii linii Drive-E. Acestea (T5 si T6 - benzina, D4 - diesel) sunt deja montate pe noile modele facelift XC70, S80 si V70. Propulsoarele vor fi cuplate atat la cutii manuale, cat si la transmisii automate.

Lansarea noului Volvo XC Coupe va avea loc la NAIAS din Detroit, in data de 13 ianuarie 2014, insa toate detaliile si imaginile vor fi dezvaluite cu cateva zile mai devreme, pe data de 8 ianuarie.

Distribuie pe Facebook
mai multe