Nu seamana cu nimic din ce ai vazut pana acum. Camioneta cu 300 CP pe puntea fata e unica in lume

Nu seamana cu nimic din ce ai vazut pana acum. Camioneta cu 300 CP pe puntea fata e unica in lume
  • Honda Civic Type R primeste o versiune pick-up
  • Vorbim, ce este drept, doar despre un simplu concept car
  • Proiectul P foloseste un motor 2.0 turbo de 300 CP
Distribuie pe Facebook

Ziua pacalelilor a luat sfarsit, insa Honda continua sa se tina de nazbatii. Compania japoneza a prezentat in urma cu doar cateva clipe prima si, momentan, singura camioneta Civic Type R din lume.

Cea mai rapida masina cu tractiune fata din istoria circuitului de la Nurburgring, celebra Honda Civic Type R a evoluat peste noapte intr-o camioneta cu cabina simpla si 300 de cai putere sub capota. Nu este niciun fel de gluma ori exagerare, chiar inginerii companiei auto japoneze aflandu-se la originea acestei masini, botezata generic Project P.

Nu exista la momentul de fata niciun plan concret pentru o versiune de serie, insa de ciudata creatie a producatorului din Tara Soarelui Rasare am mai putea auzi si in urmatoarea perioada de timp.

Potrivit lui Alyn James, omulul din spatele Proiectului P, respectiva Honda Civic Type R ar putea ajunge intr-o buna zi la Nurburgring, pentru a deveni cea mai rapida camioneta cu tractiune fata din istoria circuitului german. O misiune deloc grea daca tinem cont ca nimeni din industria constructoare de masini nu a mai avut pana acum o astfel de idee.

Revenind la certitudini, inedita creatie a producatorului japonez de automobile porneste de la o varianta de pre-serie a sportivei de clasa compacta din Tara Soarelui Rasare si ofera doar doua locuri.

Dupa cum reiese si din fotografiile publicate acum cateva clipe, noua Honda Civic Type R Project P vine cu o bena si un roll bar in loc portbagajului si a banchetei spate. Partea tehnica a scapat in schimb neatinsa, propulsia fiind asigurata inclusiv in cazul de fata de un benzinar turbo de doi litri si 300 de cai putere, cuplat la o cutie manuala cu sase rapoarte.

Adevarul este ca nici la exterior nu au fost operate mari modificari, in sensul ca si versiunea pick-up a sportivei japoneze de clasa compacta a optat pentru un pachet aerodinamic extrem si trei evacuari.

Honda Civic Type R Pickup

Honda Civic Type R Pickup

Honda Civic Type R Pickup

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Honda Civic Type R Pickup
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 24 Mai 2018