Oficial: Lotus dezvaluie conceptul Evora GTE Road Car

Oficial: Lotus dezvaluie conceptul Evora GTE Road Car
Atunci cand vine vorba de masini de curse pentru strada, modelele britanicilor de la Lotus nu sunt chiar primele care sa-ti vina-n minte. Aceasta situatie este insa pe cale sa se schimbe, celebrul constructor din Norfolk urmand a dezvalui la Pebble Beach Concours d'Elegance noul Evora GTE Road Car Concept.
Distribuie pe Facebook

Asa cum o sugereaza si denumirea sa, conceptul Lotus Evora GTE Road Car reprezinta in esenta versiunea de strada a modelului Evora GTE - masina de curse a britanicilor care concureaza in seriile GT2 si LMP2. Mai mult de atat, constructorul din Norfolk insista ca al sau Evora GTE Road Car Concept nu se lauda nici cu un aspect similar unei masini de curse si nici nu omagiaza vreo masina de curse. NU, conform britanicilor de la Lotus, noul Evora GTE Road Car Concept este insusi o masina de curse. O masina de curse pentru strada, ce-i drept.

Asadar, odata ce am lamurit viitoarele confuzii ce ar fi putut lua nastere, tinem sa precizam ca noua creatie a celor de la Lotus se bucura de prezenta a aproximativ 420 cai putere. Din pacate, specificatiile complete ale motorului nu au fost dezvaluite, insa cel mai probabil avem de-a face cu o versiune modificata a V6-lui de 3.5 litri si 470 CP.ascuns sub capota modelului de curse. Lista cu bunatati nu se opreste insa aici, meniul tehnic al conceptului botezat Evora GTE Road Car continand si alte ingrediente magice, precum sistem de tractiune spate si cutie de viteze secventiala.

De asemenea, noul Lotus Evora GTE Road Car Concept vine la pachet si cu un kit aerodinamic extrem de agresiv, plus un set de jante ultra-usoare, cu prindere centrala, incaltate cu pneuri Pirelli P-Zero Corsa.

Distribuie pe Facebook
mai multe