OFICIAL: VW prezinta Passat-ul cu motor in doi cilindri. Asa arata oare viitorul?

OFICIAL: VW prezinta Passat-ul cu motor in doi cilindri. Asa arata oare viitorul?
  • Volkswagen prezinta la Detroit noul Passat BlueMotion Concept
  • Automobilul ascunde sub capota un 1.4 TSI cu tehnologia ACT
  • Consumul de carburant extra-urban este de 5.6 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Germanii de la Volkswagen vor prezenta in cadrul Salonului Auto de la Detroit de saptamana viitoare noul Passat BlueMotion Concept, un automobil capabil sa ruleze si cu ajutorul a numai doi dintre cei patru cilindri ai motorului 1.4 TSI din dotare.

Atunci cand se vorbeste despre eficienta si / sau de costuri reduse de rulare, este aproape imposibil ca primul lucru care-ti vine in minte sa nu aiba legatura cu tehnologia hibrid. Oficialii Volkswagen vor sa schimbe insa aceasta gandire, o prima masura luata in acest sens de catre constructorul din Wolfsburg constand in noul Passat BlueMotion.

Volkswagen Passat BlueMotion Concept

Urmand a debuta in premiera mondiala la inceputul saptamanii viitoare, atunci cand Salonul Auto International Nord-American de la Detroit isi va deschide larg portile pentru presa si restul vizitatorilor, concept car-ul pregatit de germani se poate lauda cu prezenta sub capota a unui propulsor turbo de 1.4 litri, 150 cai putere si 250 Newton-Metri care, multumita tehnologiei Active Cylinder Management (ACT), poate rula si cu ajutorul a numai doi dintre cei patru cilindri din dotare.

Dar asta nu este singura masura luata pentru reducerea consumului de carburant. Astfel, tot pentru un maximum de eficienta, noul Volkswagen Passat BlueMotion Concept a mai fost echipat si cu transmisia automata cu dublu ambreiaj DSG, meniul tehnic incheindu-se in cele din urma cu sistemul stop/start, care opreste automat motorul atunci cand este prins la semafor sau in trafic.

Volkswagen Passat BlueMotion Concept

Rezultatul? Ei bine, conform informatiilor oficiale, automobilul german are nevoie de aproximativ 5.6 litri pentru a parcurge 100 de kilometri in regim extra-urban, ceea ce coincide cu cel mai bun consum de carburant inregistrat de un model pe benzina, de benzina, din Statele Unite ale Americii.

In ceea ce priveste aspectul vizual, noul Volkswagen Passat BlueMotion Concept iese in evidenta, la nivel de exterior, atat prin caroseria finisata intr-o nuanta de Reef Blue Metallic, cat si prin jantele ce se bucura de un design cu zece spite duble. La nivel de interior, principala atractie este reprezentata de scaunele imbracate in piele in doua culori, cusuta cu ata contrastanta si accesorizata cu dungi albastre.

Volkswagen Passat BlueMotion Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Passat BlueMotion Concept
mai multe