Opel Astra OPC EXTREME: Totul despre cel mai rapid Astra din istorie

Opel Astra OPC EXTREME: Totul despre cel mai rapid Astra din istorie
  • Opel dezvaluie noul Astra OPC EXTREME
  • Modelul ofera un 2.0 turbo de 300 de cai
  • Greutatea a scazut cu 100 de kilograme
Distribuie pe Facebook

Pana la 300 de cai putere, o greutate cu 100 de kilograme mai mica si un kit aerodinamic agresiv stilizat. Acestea sunt principalele detalii ce dau savoare noului Opel Astra OPC EXTREME, automobil ce va debuta in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva de luna viitoare.

Plus de putere, minus de greutate. Aceasta este formula dupa care inginerii constructorului din Russelsheim s-au ghidat atunci cand au dat nastere noului Opel Astra OPC EXTREME, automobil care impresioneaza in special prin motorul sau turbo de doi litri, capabil sa livreze celui aflat la volan nu mai putin de 300 cai putere.

Opel Astra OPC EXTREME

Opel Astra OPC EXTREME

De asemenea, tot pe lista cu specificatii tehnice mai regasim si un sistem de tractiune fata, o transmisie manuala cu sase rapoarte, plus un diferential cu alunecare limitata si o suspensie ajustabila, un alt punct principal de atractie al noului Opel Astra OPC EXTREME fiind reprezentat de greutatea cu aproximativ 100 de kilograme mai mica in comparatie cu versiunea Astra OPC.

Din pacate, oficialii germani nu s-au grabit sa anunte performantele rezultate in urma acestei combinatii de cresterea a putere / reducere a greutatii, acestia multumindu-se sa afirme, in schimb, ca noul Opel Astra OPC EXTREME se poate lauda cu o forta uriasa de franare multumita discurilor de 370 de milimetri, respectiv etrierelor cu sase pistonase ce echipeaza puntea fata.

Opel Astra OPC EXTREME

Opel Astra OPC EXTREMEOpel Astra OPC EXTREMEOpel Astra OPC EXTREME

In ceea ce priveste aspectul sau vizual, noul Opel Astra OPC EXTREME iese in evidenta printr-un kit aerodinamic extrem de agresiv, ce aduce cu sine numeroase elemente din fibra de carbon. Elemente precum o prelungire proeminenta pentru spoilerul fata, o capota ventilata a motorului, un difuzor de aer atasat spoilerului spate, dar si un eleron pentru plafon de dimensiuni mai mult decat generoase.

Tot din fibra de carbon au fost realizate si jantele pe 19 inci incaltate cu anvelope 245/35, acelasi material fiind utilizat de inginerii constructorului din Russelsheim si la decorarea interiorului. Interior care se mai remarca si prin scaunele fata Recaro realizate special pentru acest model, prin centurile de tip ham, cu prindere in sase puncte, dar si prin roll bar-ul care a luat locul banchetei spate.

Opel Astra OPC EXTREME

Opel Astra OPC EXTREME

Desi la acest moment este catalogat de oficialii germani precum un "studiu", noul Opel Astra OPC EXTREME ar putea fi oferit si intr-o versiune de productie fabricata intr-un numar limitat de exemplare.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Opel Astra OPC EXTREME
mai multe