Paris 2014: Noul Nissan Pulsar Nismo ameninta hot-hatch-urile europene

Paris 2014: Noul Nissan Pulsar Nismo ameninta hot-hatch-urile europene
  • Nissan surprinde Salonul de la Paris cu noul Pulsar Nismo
  • Conceptul japonez impresioneaza prin detaliile sale exterior
  • Meniul tehnic include o suspensie sport, setata pe circuit
Distribuie pe Facebook

Golf GTI, Focus ST si ceilalti jucatori importanti din lumea hot-hatch-urilor au motive serioase sa se teama. Prezentat public cu ocazia Salonului Auto de la Paris, noul Nissan Pulsar va avea parte si de o versiune de inalta performanta, dezvoltata chiar de specialistii Nismo.

Dezvaluit pentru moment sub forma de concept car, noul Nissan Pulsar Nismo impresioneaza in special prin aspectul sau stilistic, ce fura privirile celor din jur prin combinatia de gri mat si rosu aprins de la nivelul caroseriei.

Nu vor trece neobservate, de asemenea, nici prizele supradimensionate din echiparea spoilerului fata, capota bombata a motorului sau aripile proeminente ce gazduiesc jante bicolore pe 19 inch, meniul exterior incheindu-se in cele din urma cu eleronul aplicat plafonului, respecitv difuzorul de aer caracterizat de cele doua tips-uri ale evacuarii montate central.

Salonul Auto de la Paris 2014: Nissan Pulsar Nismo ConceptSalonul Auto de la Paris 2014: Nissan Pulsar Nismo Concept

Salonul Auto de la Paris 2014: Nissan Pulsar Nismo Concept

In ceea ce priveste departamentul interior, lista cu ingrediente magice aduce in prim plan o pereche de scaune sport imbracate in piele si alcantara, cele doua materiale fiind folosite si la finisarea volanului cu design in trei spite. Cusaturile contrastante, pedalierul din aluminiu si turometrul "vopsit" in rosu completeaza ambianta racing magice regasita aici.

Pentru cei care asteptau cu nerabdare sa afle si modul in care se prezinta motorizarea ascunsa sub capota, ei bine... oficialii Nissan au sarit peste acest aspect, comunicatul de presa anuntand in schimb ca noul Pulsar Nismo este acompania de o suspensie mai joasa cu cateva zeci de milimetri, a carei setare a fost dezvoltata cu ajutorul circuitului.

Alaturi de spetaculosul concept car, vizitatorii Salonului Auto de la Paris au mai putut admira la standul japonezilor si versiunea standard, ce va fi disponibila la momentul lansarii fie in compania unui 1.2 turbo de 115 CP si 190 Nm, fie alaturi de o unitate 1.5 dCi cu 110 CP si 260 Nm. Incepand cu primavara anului viitor, celor doua propulsoare supraalimentate li se va alatura un al treilea, de 1.6 litri si 190 cai putere.

Salonul Auto de la Paris 2014: Nissan Pulsar

Salonul Auto de la Paris 2014: Nissan PulsarSalonul Auto de la Paris 2014: Nissan Pulsar

Salonul Auto de la Paris 2014: Nissan Pulsar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Salonul Auto de la Paris 2014: Nissan Pulsar Nismo Concept
mai multe