Porsche Panamera are un rival: Audi A9

Porsche Panamera are un rival: Audi A9
Chiar daca oficialii grupului VAG nu au confirmat intrarea in fabricarea de serie a conceptului Audi A9, surse interioare spun ca se pregateste un model de strada, ce va fi produs in serie mare. Este vorba de o limuzina gata sa rivalizeze cu Porsche Panamera si sa fie o platforma pentru viitorul Lamborghini Estoque. De fapt, ceva in bucataria interna acolo la grupul VAG se intampla...
Distribuie pe Facebook

Revista Autocar prezenta modelul A9 ca fiind o masina luxoasa, mai mare ca A8, un fel de coupe in 4 usi precum mai-micul A7, dar de dimensiuni mai mari si cu un portbagaj mai scurt, ca Porsche Panamera.

Chiar daca, oficial, modelul A9 nu face parte din gama Audi si se pare ca nici nu va face pana in 2013, ceva zvonuri despre fabricarea acestui model exista. In plus, sefii de la VAG au de gand sa scoata un A9 inaintea lui Estoque, viitorul Supercar de la Lamborghini care va avea insa 4 portiere. Se pare ca A9 va fi si "cobaiul" pe care Audi isi va testa noua platforma de dimensiuni mari si va vedea cat de fezabila este vanzarea unei masini de clasa mare, cand gama este oricum ocupata de A8 si rivalii sai de la Mercedes, VW si BMW.

Evident, masina mare, motor mare. Cu siguranta prototipul A9 care se pare ca este in teste va avea motorul W12 de 6.3 litri benzina, dar si cel V8 de 4 litri sau motoarele V8 si V6 diesel. In schimb, viitorul Estoque, care este tot sub "palaria" Audi, se va multumi cu motorul V10 de pe Gallardo.

Daca aveam impresia candva ca masini mai mici decat Smart Fortwo nu se vor fabrica, Aston Martin a venit cu Cygnet, si cand credeam ca acea clasa de lux, "masinile amiral", cum ar fi clasa S, A8 sau seria 7 sunt cele mai mari, iata ca vine surpriza: se poate si mai mare, si mai bine!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 7 Ianuarie 2011