Sa visezi este gratis. Bulgarii sustin ca lucreaza la un hypercar electric cu peste 5.000 de cai putere

Sa visezi este gratis. Bulgarii sustin ca lucreaza la un hypercar electric cu peste 5.000 de cai putere
  • Bulgarii lucreaza la un hypercar electric
  • Acesta a fost botezat Arcanum
  • Ar urma sa fie disponibil in 4 versiuni
Distribuie pe Facebook

O companie auto din Bulgaria, denumita Alieno, vrea sa lanseze un hypercar botezat Arcanum. Acesta ar urma sa fie disponibil in patru versiuni, cea mai puternica fiind capabila de peste 5.000 de cai putere.

Industria auto poate fi uneori nemiloasa cu micile companii care vor sa se bata, sau cel putin sa ajunga alaturi de gigantii acestei lumi. Koenigsegg si Pagani sunt doua exemple care au reusit sa faca asta, insa mai sunt si alte branduri care s-au stins la fel de repede pe cum au aparut.

Alieno Arcanum

O noua companie auto care vrea sa se afirme este Alieno si partea cea mai interesanta este ca vine din Bulgaria si promite un hypercar...ei bine, ridicol. Reprezentantii producatorului sustin chiar ca acest model, botezat Arcanum, este in curs de dezvoltare si mai mult decat atat, ca sunt deja pregatiti sa primeasca primele comenzi.

Alieno Arcanum

Se pare ca vorbim de un hypercar electric, sau cel putin asa reiese din declaratiile bulgarilor. Acesta urmeaza sa fie disponibil in patru versiuni, iar propulsia va fi asigurata de nu mai putin de sase unitati electrice pe fiecare roata, ceea ce inseamna...24 de motoare electrice mai mici. Fiecare controlat independent, desigur.

Alieno Arcanum

Cum spuneam, clientii vor putea opta pentru patru versiuni. Cea mai slaba va dispune de 2.610 cai putere, fiind urmata de variante cu 3.482 de cai, cu 4.351 de cai si in sfarsit, cu 5.221 de cai putere si atentie...8.799 Nm cuplu. Aceasta din urma ar putea atinge chiar si 488 de km/h.

Alieno Arcanum

Pe lista cu specificatii SF mai regasim o suspensie robotizata, frane hidraulice, aripa spate care functioneaza si ca si frana aerodinamica, sistem de recuperare a energiei pierdute la franare si un pachet de baterii cu capacitate intre 60 kWh si 180 kWh. Cei de la Alieno sustin ca Arcanum poate parcurge chiar si 1.020 de kilometri cu o singura incarcare.

Alieno Arcanum

Daca va trece de faza de proiectare, hypercarul bulgar va costa cel putin 750.000 de euro, iar pretul ar putea ajunge chiar si la 1.5 milioane de euro pentru un exemplar.

Alieno Arcanum

Alieno Arcanum

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Alieno Arcanum
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 10 Iulie 2018