Salonul Auto de la Detroit: Cele mai interesante concept car-uri de la NAIAS 2014

Salonul Auto de la Detroit: Cele mai interesante concept car-uri de la NAIAS 2014
Daca ieri am facut cunostinta cu cele mai importante noutati de la Detroit, astazi este momentul sa admiram cele mai interesante concept car-uri prezente in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto International Nord-American.
Distribuie pe Facebook

Asadar, acestea fiind spuse, iata cele mai fascinante prototipuri de la Salonul Auto International Nord-American, eveniment ce se desfasoara la Detroit in perioada 13 -26 ianuarie:

Salonul Auto de la Detroit 2014: Audi Allroad Shooting Brake Concept

Salonul Auto de la Detroit 2014: Audi Allroad Shooting Brake Concept

Spre deosebire de restul concept car-urilor ce pot fi admirate la standurile participantilor de la NAIAS 2014, noul Audi Allroad Shooting Brake nu impresioneaza neaparat prin aspectul sau vizual. Bine, acum nu te gandi ca detaliile agresive "impregnate" caroseriei de tip shooting brake nu va atrage nici macar o singura privire, insa marea atractie a prototipului din Ingolstadt se regaseste, mai degraba, ascunsa sub liniile si formele exterioare. Sau, cel putin, asta este parerea noastra.

Despre ce este insa vorba, mai exact? Pai, asa cum precizam si la inceputul acestei saptamani, noul Audi Allroad Shooting Brake Concept se bucura de prezenta unui tren de rulare hibrid, care pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin 408 cai putere si 650 Newton-Metri. Secretul din spatele acestor cifre? Combinarea unui propulsor turbo de doi litri si a doua motoare electrice, et voila!

Poate ca nu suna ca fiind ceva extrem de complicat, insa crede-ne pe cuvant: rezultatul final este cu adevarat fantastic! Alegerea facuta de germanii de la Audi pentru propulsia conceptului Allroad Shooting Brake, la care se mai adauga si o transmisie transmisie e-S tronic, plus un sistem de tractiune integrala quattro, ii confera acestuia atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.8 secunde, cat si o viteza maxima limitata la 250 de kilometri pe ora. Asta in timp ce consumul mediu de carburant este de 1.9 litri de carburant!

Salonul Auto de la Detroit 2014: Infiniti Q50 Eau Rouge Concept

Salonul Auto de la Detroit 2014: Infiniti Q50 Eau Rouge Concept

Japonezii de la Lexus nu sunt singurii care i-au pus gand rau cuplului BMW M3 Sedan / BMW M4 Coupe. De aceleasi porniri razboinice par sa sufere si conationalii lor de la Infiniti, primul pas in acest sens facut de divizia de lux a celor de la Nissan fiind reprezentat de conceptul Q50 Eau Rouge - un concept car care, asa cum se poate observa si din aceste fotografii realizate in cadrul Salonului Auto de la Detroit, arata demential multumita caroseriei sale finisate intr-un rosu aprins si accesorizata cu numeroase elemente din fibra de carbon.

Din pacate, majoritatea informatiilor oficiale cu privire la specificatiile tehnice lipsesc cu desavarsire chiar si la acest moment, drept pentru care ramane sa reamintim de promisiunea facuta de japonezii de la Infiniti zilele acestea: in cazul in care noul Q50 Eau Rouge Concept va primi o versiune de productie, acea versiune de productie va dispune de o motorizare capabila sa produca ceva mai mult de 500 cai putere si 810 Newton-Metri. Suna al naibii de bine, nu-i asa?! Exact la asta ne gandeam si noi...

Salonul Auto de la Detroit 2014: Kia GT4 Stinger Concept

Salonul Auto de la Detroit 2014: Kia GT4 Stinger Concept

Sud-coreenii de la Kia continua exploatarea unor noi segmente de piata si, dupa lansarea primei lor limuzine de lux, isi ocupa cea mai mare parte a timpului cu dezvoltarea si pregatirea unui model sport, in adevaratul sens al cuvantului. Inainte insa de a face cunostinta intregii planete cu rezultatul materializarii acestor idei, producatorul asiatic de automobile a dezvaluit in fata publicului prezent in cadrul Salonului Auto International Nord-American concept-ul GT4 Stinger.

Daca aspectul vizual - atat cel interior, cat si exterior, este unul discutabil, specificatiile tehnice sunt de necontestat - cel putin pentru un model Kia: noul GT4 Stinger este un coupe sportiv de dimensiuni reduse, masurand doar 4.310 milimetri in lungime si cantarind undeva in jurul a numai 1.305 kilograme. Spre fericirea noastra insa, puterea maxima se regaseste in contrast cu aceste doua detalii, propulsorul turbo de doi litri cu care a fost inzestrat concept car-ul asiatic venind la pachet cu aproximativ 315 cai putere.

Ramane insa acum de vazut ce procent dintre aceste cifre si valori se va regasi in cazul lansarii unei versiuni de productie...

Salonul Auto de la Detroit 2014: Nissan Sport Sedan Concept

Salonul Auto de la Detroit 2014: Nissan Sport Sedan Concept

Dupa succesul inregistrat de prototipul Nissan BladeGlider in cadrul evenimentului Tokyo Motor Show de la sfarsitul anului trecut, zilele acestea a venit randul noului Sport Sedan Concept sa straluceasca. Prezentat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, automobilul japonez iese in evidenta in special prin exteriorul sau extrem de agresiv, ce abunda in linii angulare, forme supradimensionate si detalii finisate in fibra de carbon.

In ceea ce priveste aspectul interior, plansa de bord futurista si a sa consola centrala ce lasa impresia ca pluteste reprezinta de departe atractiile principale, noul Nissan Sport Sedan Concept impresionand, de asemenea, si cu pielea sa in doua culori oferita in compania unor cusaturi contrastante, respectiv accente metalice, dar si datorita celor patru scaune individuale, ce se bucura de un suport lateral marit.

Pe plan tehnic, prototipul companiei japoneze se poate lauda cu o unitate V6 de 3.5 litri, ce pune la dispozitia rotilor... fata - prin intermediul unei cutii Xtronic CVT, ceva mai mult de 300 cai putere.

  • Toyota FT-1 Concept

Salonul Auto de la Detroit 2014: Toyota FT-1 Concept

Salonul Auto de la Detroit 2014: Toyota FT-1 Concept

Atunci cand vine vorba de concept car-urile prezente in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto International Nord American de la Detroit, parca nici unul nu a reusit sa creeze acelasi impact emotional precum prototipul Toyota FT-1.

Aparut practic de nicaieri, fascinantul exercitiu de design al producatorului nipon de automobile ne dezvaluie un univers auto pe care, cel mai probabil, cu totii am vrea sa il experimentam la un moment dat. Lucru care s-ar putea si intampla de altfel, asta in cazul in care japonezii de la Toyota vor decide sa asculte rugamintele zecilor de milioane de fani ai sai si sa transforme noul FT-1 Concept intr-un succesor al legendarei Supra.

Pana atunci insa, aceeasi fani sunt invitati de nipoi sa incerce conceptul Toyota FT-1 in jocul Gran Turismo 6.

Si daca ti-am facut cunostinta cu cele mai interesante concept car-uri de la NAIAS 2014, ce-ar fi sa ne spui care este favoritul tau?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Salonul Auto de la Detroit 2014: Toyota FT-1 Concept
mai multe