Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Porsche Mission E tinteste spre Tesla Model S

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Porsche Mission E tinteste spre Tesla Model S
  • Noul Porsche Mission E debuteaza oficial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt
  • Concept car-ul germanilor adopta un sistem de propulsie
Distribuie pe Facebook

Programata pentru perioada 15 - 27 septembrie 2015, cea de-a 66-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt se anunta un eveniment extrem de important pentru istoria Porsche.

Pe langa versiunea imbunatatita a modelului 991, care a renuntat la clasica motorizare aspirata de 3.8 litri in favoarea unei noi unitati twin-turbo de trei litri, compania germana va mai expune in cadrul show-ului IAA Cars si un concept car cu 0 emisii de dioxid de carbon.

Vorbim, mai exact, despre proiectul Porsche Mission E, care se lauda cu primul sistem de propulsie de 800 Volti. Compusa din doua motoare electrice, 600 CP si un pachet de baterii care poate fi (re)incarcat la 80% din capacitate in 15 minute, tehnologia promite o autonomie de peste 500 de kilometri.

Porsche Mission E ConceptPorsche Mission E Concept

Porsche Mission E Concept

Nici performantele concept car-ului pregatit de companii germana pentru cea de-a 66-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt nu se lasa mai prejos, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se in aproximativ 3.5 secunde.

In plus, ecuatia 0 - 200 km/h isi gaseste rezolvarea dupa circa 12 secunde, pe cand sistemul de tractiune integrala cu Torque Vectoring si directia ce permite virarea tuturor celor patru roti ii confera noului Porsche Mission E posibilitatea de a termina Nurburgring-ul in mai putin de opt minute.

Din punct de vedere estetic, inaltimea de numai 1.3 metri reprezinta elementul definitoriu al concept car-ului german, lista cu atractii principale continuand cu formele proeminente ale caroseriei realizate dintr-o combinatie de aluminiu, otel si fibra de carbon.

La interior, noul Porsche Mission E ne intampina cu un design futurist, toate comenzile traditionale de la nivelul plansei de bord fiind inlocuite cu ecrane OLED, ce pot fi controlate fie prin intermediul privirii, fie prin cel al gesturilor.

Nu avem inca nici un fel de informatie cu privire la o versiune de productie a concept car-ului german cu zero emisii de dioxid de carbon, insa nu trebuie sa fii neaparat un geniu pentru a realiza ca proiectul cu pricina va inspira viitoarele modele din Stuttgart - acum ramane de vazut daca doar la nivel estetic sau si tehnologic...

Porsche Mission E Concept

Porsche Mission E Concept

Porsche Mission E Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Porsche Mission E Concept
mai multe