Salonul Auto de la Frankfurt 2015: poze reale cu Honda Project 2&4 Concept

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: poze reale cu Honda Project 2&4 Concept
  • Motorul V4 produce 212 cp
  • Limita turatiei este la 14.000 rpm
  • Greutatea totala este de numai 450 kg
Distribuie pe Facebook

Honda ne-a aratat la Frankfurt in cele din urma conceptul sau de masina sport, dotata cu motor de motocicleta. Acesta se numeste Project 2&4 si se anunta un rival serios pentru toate acele masini supersport ultra usoare.

Nu conteaza daca te numesti Vuhl, BAC, Ariel sau KTM, pentru ca daca Honda va produce masina asta in serie, nu ai nicio sansa! Conceptul numit Project 2&4, care se refera probabil la faptul ca motorul vine de la un vehicul cu 2 roti si acum e montat pe unul cu 4, sau ca motorul e capabil sa furnizeze destula putere pentru automobile cu 2&4 roti, a fost dezvaluit oficial la Salonul Auto de la Frankfurt 2015.

Chiar daca este printre cele mai mici vehicule lansate la salon, acest concept adus de Honda anunta inceputul unei era pline de sportivitate pentru producatorul japonez. Si asta pentru ca Honda incearca sa intre intr-un segment al masinilor sport ultra usoare, segment in care pana acum se lupta Ariel Atom, diverse modele Caterham, KTM x-Bow, BAC Mono sau noul Vuhl. Insa automobilul de la Honda are un avantaj clar: experienta echipelor in motorsport.

Honda Project 2&4 Concept

Honda Project 2&4 ConceptHonda Project 2&4 ConceptHonda Project 2&4 Concept

Si aici ne referim la sporturile cu motor care au nevoie doar de 2 roti, cum este Campionatul Mondial de Motociclism, adica Moto GP. Unde Honda are destule victorii si destula experienta incat sa isi foloseasca toate invataturile acumulate. Dar si motorul! Pentru ca Honda Project 2&4 Concept este dotata cu motorul folosit si pe motocicletele de GP, respectiv un propulsor V4 de 1000 cmc care ofera 212 cp. Acesta este cuplat unei transmisii cu dublu ambreiaj cu 6 rapoarte, iar rezultatele sunt cat se poate de interesante: sub 3 secunde acceleratie pana la 100 km/h si o viteza maxima de 230 km/h. Totul fiind posibila datorita unei greutati incredibile de sub 450 de kilograme. Adica cam cat 2 motocilete de competitie.

Honda Project 2&4 ConceptHonda Project 2&4 ConceptHonda Project 2&4 Concept

Honda Project 2&4 Concept

Honda Project 2&4 ConceptHonda Project 2&4 Concept

Motorul acestei masini poate ajunge pana la 14.000 rpm, ca doar este de motocicleta, iar de acceleratie se ocupa tot niste frane moto cu discuri la toate cele 4 roti. Interesanta nu este doar performanta, ci si estetica acestei masini. Care foloseste carbonul si modularitatea scaunelor, astfel incat soferul poate merge si singur, dar si alaturi de un pasager daca e cazul. Inginerii Honda mai spun ca masina este inspirata din automobilul de curse RA272, masina care a participat in Formula 1. Speram doar ca acest concept va deveni realitate cat mai repede!

Sursa: www.honda.com

Foto: www.AutoBlog.com

Honda Project 2&4 Concept

Honda Project 2&4 ConceptHonda Project 2&4 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Honda Project 2&4 Concept
mai multe