Seat Ibiza Cupster, noutatea spaniolilor pentru Worthersee 2014

Seat Ibiza Cupster, noutatea spaniolilor pentru Worthersee 2014
  • Masina aniverseaza 30 de ani de Ibiza
  • Numele vine de la Cupra si Roadster
  • Worthersee 2014 dureaza pana pe 31 mai
Distribuie pe Facebook

Mai tot timpul, producatorii fac modele speciale pentru cel mai mare festival dedicat masinilor din grupul VAG. Anul acesta, Skoda a venit cu un CitiJet, adica un Citigo decapotabila, iar Seat a dus nebunia si mai departe. Cu acest Ibiza Cupster.

La editia din acest an de Worthersee Treffen, grupul VAG se pare ca pune accent mai mult pe automobilele decapotabile. Motiv pentru care a prezentat miilor de entuziasti veniti in Austria doua masini concept: o Skoda CitiJet si un Seat Ibiza Cupster. Cel din urma fiind cu adevarat o creatie interesanta.

Modelul poarta numele Cupster ca urmare a combinatiei dintre Cupra si Roadster si a fost creat special pentru a omagia si a sarbatori 30 de ani de cand exista modelul Ibiza pa piata. Masina prezentata in Austria la Worthersee este un studiu bazat pe Ibiza Cupra, un sub-compact dotat cu un motor de 180 cp dintr-un motor 1.4 TSI combinat cu o transmisie DSG cu dublu ambreiaj.

Seat Ibiza CupsterConcept Skoda CitiJet 2014

Aspectul exterior al acestui concept este cu adevarat inedit. Suprafata vitrata formeaza un tot unitar exterior si plafonul lipseste cu desavarsire. Bine ca nu a plouat pe durata evenimentului! Masina cu doua locuri are cam aceeasi caroserie ca si varianta de serie, insa fara plafon si chiar fara parbriz. In schimb, acest cabriolet are in partea din fata o bucata de sticla dreapta peste care soferul poate sa priveasca daca se ridica putin. Soferul si pasagerul sunt insa protejati de vant, pentru ca in aceasta masina, inginerii au pozitionat scaunele cu 80 de milimetri mai jos decat intr-un Ibiza de serie.

Interiorul ne duce cu gandul la masinile de curse din Ibiza Trophy, cu putine instrumente de bord, scaune sport, dar si cu ceva elemente de lux. Cum ar fi Alcantara peste tot in habitaclu si o piele speciala pe volan, tratata cu un pigment special, care transforma volanul intr-o piesa de care nu-ti mai vine sa te desparti. Adica extrem de placut la atingere!

Seatul Ibiza Cupster are o vopsea exterioara numita "New Orange", special gandita pentru a contrasta cu suprafata vitrata neagra, o capota spate de tip "double-bubble" exact ca la masinile roadster sport ca sa contribuie la aerodinamica si jantele de 18 inch vopsite in doua nuante. Cupster este o masina cu adevarat interesanta, insa nu o vom vedea niciodata pe strada, ci numai in cadrul saloanelor auto care vor urma.

Seat Ibiza Cupster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Seat Ibiza Cupster
mai multe