SEMA 2015: Noul Dodge Challenger GT AWD ne surprinde cu... sistemul sau AWD

SEMA 2015: Noul Dodge Challenger GT AWD ne surprinde cu... sistemul sau AWD
  • Dodge aduce la SEMA un Challenger cu tractiune integrala
  • Muscle car-ul american se lauda inclusiv cu o transmisie automata in opt rapoarte
  • Atat exteriorul, cat si interiorul emana un aer puternic masculin
Distribuie pe Facebook

Dodge a prezentat in cadrul celui mai mare salon de tuning al planetei conceptul unui Challenger cu tractiune integrala. Acelasi concept car se mai poate lauda, de asemenea, si cu o transmisie automata in opt trepte, acronimul GT fiind astfel pe deplin justificat.

Recunoscute pentru motoarele lor mari si (de cele mai multe ori) puternice, muscle car-urile americane au socat publicul prezent in Las Vegas pentru SEMA Show 2015.

Din fericire pentru fanii curentului cu pricina, nici unul dintre exemplarele prezente in cadrul celui mai mare salon de tuning al planetei nu au adoptat o unitate turbodiesel in compartimentul motor.

Au fost insa cateva muscle car-uri care au preferat sa renunte la propulsorul original, cu opt cilindri in V, in favoarea unuia... cu patru cilindri.

Dar Chevrolet-ul Nova cu motor 2.0 turbo nu este singura curiozitate pe care publicul prezent in Las Vegas pentru SEMA Show 2015 o poate admira.

Tot la capitolul proiecte inedite putem include, fara nici un fel de problema, si acest Dodge Challenger GT AWD, care surprinde, bineinteles, prin sistemul sau de tractiune integrala.

Iar surprizele continua: acelasi concept car se mai poate lauda, de asemenea, si cu o transmisie automata in opt trepte, preluata de la Chrysler-ul 300.

Acum, iata si chestiile specifice unui muscle car: propulsia este asigurata, in cazul de fata, de un V8 aspirat de 5.7 litri, ce dezvolta aproximativ 515 cai putere si 670 Newton-Metri.

Suspensia sport asigura o garda redusa la sol, sistemul de franare propune discuri de dimensiuni generoase, in timp ce caroseria prezinta un design pur masculin.

Nici interiorul nu este insa de lepadat, combinatia de piele, plus velur si cusaturile contrastante de culoare portocalie completand perfect agresivitatea exteriorului.

Dodge Challenger GT AWD Concept

Dodge Challenger GT AWD Concept

Dodge Challenger GT AWD Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe