Tuningul pe care rusii vor sa il aplice unui Aston Martin DB9

Tuningul pe care rusii vor sa il aplice unui Aston Martin DB9
  • Rusii de la Concept 442 planuiesc sa transforme complet un Aston Martin DB9
  • Exemplarul cu pricina va ajunge sa semene la final cu un yacht venit din viitor
  • Ramane insa de vazut insa daca totul va decurge sau nu conform planurilor
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ un deceniu si o treime, cariera celebrului Aston Martin DB9 a luat sfarsit. Automobilul britanic nu are insa prea mult timp pentru a se bucura de odihna mult visata.

A fost prezentat oficial la sfarsitul lui 2003 si a impresionat intreaga lume cu design-ul sau clasic. Facelift-urile si editiile speciale primite pe parcursul celor 13 ani de cariera au facut ca liniile si formele caroseriei sa se apropie tot mai mult de limita superioara a perfectiunii, mai bun odata cu trecerea timpului devenind inclusiv propulsorul aspirat cu 12 cilindri in V care s-a ascuns sub capota de la bun inceput.

Dupa un deceniu si aproximativ o treime, a venit insa momentul ca celebrul Aston Martin DB9 sa-si ia ramas bun de la industria auto. Modelul britanic va parasi totusi doar linia de productie a companiei din Gaydon, nu si marile sau micile ateliere de tuning ale planetei. Iar un bun exemplu in acest sens il reprezinta exemplarul ajuns zilele acestea pe mainile unor rusi adunati sub numele de Concept 442.

Cardi 442

Nu stim cine sunt si ce vor de la noi, dar au de gand sa transforme complet un exemplar al masinii inlocuite recent cu noul DB11. Ce inseamna in cazul de fata transformare completa? Ei bine, absolut totul de la exterior si interior va fi inlocuit, rezultatul final urmand a aduce cu un soi de yacht din viitor, al carui panou de bord abunda in comenzi tactile si ornamente realizate din lemn masiv.

Intr-o alta ordine de idei, rusii de la Concept 442 au planuri marete pentru Aston-ul DB9 pe care au pus mana. Acum ramane de vazut si in ce masura, dar si cu ce cost vor fi duse la capat. Un alt aspect pe care il urmarim cu mare atentie este daca si, bineinteles, cum anume va evolua motorizarea aspirata cu 12 cilindri in V si capacitate de sase litri alaturi de care vine la pachet celebrul automobil britanic.

Motorizare care, dupa cum probabil iti amintesti, a ajuns sa numere 547 de cai putere si 620 de Newton-Metri odata cu editia speciala si, totodata, finala DB9 GT - indeajuns pentru ca pasagerii sa experimenteze atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in aproximativ 4.5 secunde, cat si o viteza maxima de circa 295 de kilometri pe ora.

Cardi 442

Cardi 442

Cardi 442

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Cardi 442
mai multe