Viitorul este AICI: BMW dezvaluie noile i3 si i8

Nu mai este doar un simplu detaliu, este o pura realitate. Viitorul lumii nu mai vine maine, este deja aici. Pornita cu multi ani in urma, revolutia modelelor hibride si/sau electrice nu poate fi stopata. Ba chiar din contra, se extinde pe teritoriul fiecarui constructor de automobile.
Distribuie pe Facebook

Febra automobilelor hibride/electrice a cuprins toti constructorii si, mai devreme sau mai tarziu, acestea vor cuceri planeta in totalitate, masinile propulsate cu ajutorul benzinei sau al motorinei urmand sa devina o simpla amintire. Viitorul este rezervat in totalitate autovehiculelor prietenoase cu mediul, iar manifestul acestora primeste astazi un nou capitol, odata cu dezvaluirea mult-asteptatei si mult-anticipatei game BMW i - formata din i3 si i8.

Viitorul este AICI: BMW dezvaluie noile i3 si i8

BMW i3

Anticipat de conceptul MegaCity, viitorul BMW i3 se doreste a fi solutia ideala pentru aglomerarile urbane. La baza conceptului bavarez sta arhitectura LifeDrive, o tehnologie inovatoare ce mixeaza utilizarea materialelor ultra-usoare cu avantajele obtinute din urma montarii motorului in partea din spate. Drept urmare, BMW i3 promite sa impresioneze prin caracteristici precum greutate scazuta, agilitate, siguranta si spatiu.

Viitorul este AICI: BMW dezvaluie noile i3 si i8

Din punct de vedere tehnic, noul BMW i3 Concept se bucura de o unitate electrica ce produce undeva in jurul a 170 cai putere si 250 Nm. In plus, modelul bavarez este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 7.9 secunde, viteza maxima fiind de aproximativ 150 km/h. De asemenea, noul BMW i3 Concept se lauda cu o autonomie cuprinsa intre 130 si 160 kilometri, o incarcare completa a bateriei durand circa sase ore. In ceea ce priveste aspectul practic, conceptul constructorului german poate gazdui pana la patru pasageri si bagajul lor de maxim 200 de litri.

Viitorul este AICI: BMW dezvaluie noile i3 si i8

BMW i8

Bucurandu-se de prezenta unui design fascinant, atent sculptat din aceleasi materiale ultra-usoare, BMW i8 este fara doar si poate masina super-sport a viitorului. La baza se afla aceeasi arhitectura LifeDrive, care a fost insa modificata pentru a livra un maximum de performanta.

Viitorul este AICI: BMW dezvaluie noile i3 si i8

Comparativ cu modelul i3, conceptul BMW i8 este un hibrid in toata regula, motorul electric lucrand impreuna cu o unitate in trei cilindri pentru a livra celui aflat la volan undeva in jurul a 220 cai putere si 300 Nm. Laudandu-se cu o greutate de numai 1.480 kilograme, creatia constructorului bavarez are nevoie de doar 4.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. In ceea ce priveste viteza maxima, aceasta a fost limitata la 250 km/h. Consumul de carburant este de 2.7 litri la 100 de kilometri, in timp ce in modul electric avem o autonomie de aproximativ 35 de kilometri.

Viitorul este AICI: BMW dezvaluie noile i3 si i8

Asadar, aceestea fiind spuse, viitorul este aici!

Distribuie pe Facebook
mai multe