Volvo dezvaluie primele imagini complete cu noile concepte ale seriei 40

Volvo dezvaluie primele imagini complete cu noile concepte ale seriei 40
  • Volvo a publicat primele imaginile ale conceptelor 40.1 si 40.2
  • Cele doua studii de design anticipeaza viitoarele S40 si XC40
  • Primul model derivat din aceste prototipuri vine in anul 2017
Distribuie pe Facebook

Anuntate cu surle si trambite, Volvo dezvaluie in sfarsit noile modele premium din seria 40, marcand astfel lansarea oficiala a noii sale strategii pentru piata masinilor compacte.

Denumite 40.1 si 40.2, noile concepte vor fi primele construite pe platforma Compact Modular Architecture (CMA), care a fost special creata pentru dezvoltarea masinilor compacte.

"CMA ne-a ajutat sa captam ceva cu totul special, ceva tineresc, in noile noastre concepte. Au o energie si un caracter urban fascinant care le face sa se diferentieze de multime. Aceasta va fi principala caracteristica a viitoarelor masini compacte", a declarat Thomas Ingenlath, Vice Presedinte Senior al diviziei de design al Volvo Car Group.

Volvo Concept 40Volvo Concept 40

Volvo Concept 40

Atacarea pietei compacte este un mare pas inainte pentru constructorul suedez dar, in acelasi timp, si o mare provocare deoarece acest plan revitalizant ii va permite sa intre intr-o competitie acerba cu ceilalti producatori de masini in urmatorii 4 ani.

Noua serie 40 va fi propulsata atat de un motor full electric, cat si de un sistem de tip plug-in hybrid. Toate acestea fac parte din planul Volvo de a vinde pana la un milion de modele eco, la nivel global, pana in anul 2025.

Hakan Samuelsson a declarat ca prima masina apartinand acestei serii va intra in productie in 2017 si ca va reprezenta o modalitate foarte buna pentru constructorul suedez de a intra intr-un segment de piata care se afla intr-o continua crestere.

Volvo Concept 40Volvo Concept 40

Volvo Concept 40

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (35) Poze Volvo Concept 40
mai multe