4 stele pentru Mitsubishi i-MiEV, prima masina electrica testata de Euro NCAP

4 stele pentru Mitsubishi i-MiEV, prima masina electrica testata de Euro NCAP
Ultimele masini testate de Euro NCAP au fost Dacia Duster, Nissan Juke, BMW X1, Hyundai ix20, Mitsubishi ASX si Mitsubishi i-MiEV. Cea din urma este prima masina complet electrica ce ajunge pe pistele de teste ale celor de la Euro NCAP. Insa micuta masina electrica nu a obtinut punctajul maxim ci a dobandit 4 stele din 5.
Distribuie pe Facebook

Mitsubishi i-MiEV este prima masina electrica testata de Euro NCAP si marcheaza inceputul unei lungi serii de teste pentru acest segment. Micul i-MiEV a primit 4 stele, la fel ca si surorile Citroen C-Zero si Peugeot iOn, care au acelasi design si acelasi echipament. Masina este una catalogata drept "de incredere" de catre Euro NCAP.

"Recunoastem eforturile companiei Mitsubishi de a demonstra ca o masina de tip plug-in cu acumulatori electrici poate fi la fel de sigura ca una normala. Dovedeste ca o punctare cu 5 stele in viitor a masinilor electrice nu este deloc departe" spune Dr. Michiel van Ratinge, secretar general al Euro NCAP.

Mitsubishi i-MiEV la Euro NCAP


Testul masinii electrice a fost facut in marea majoritate ca in cazul mainilor conventionale. Insa a fost punctat si comportamentul acumulatorilor la impact, dar si a sistemului ce intrerupe alimentarea cu curent automat. A fost monitorizata si felul in care bateria de mare voltaj este izolata de sistem in cazul unei coliziuni. De-a lungul testelor nu au fost deloc probleme electrice sau de scurt-circuit, asa ca masina a primit un punctaj bun.

Pentru protectia pasagerilor din fata Mitsubishi i-MiEV a primit un punctaj de 73% iar pentru protectia copiilor 78%. Pentru protejarea pietonilor a luat un scor de 48% iar pentru sistemele de siguranta un foarte bun 86%.

Mitsubishi i-MiEV a obtinut 4 stele, in schimb ce celelalte masini au obtinut cate 5 stele. Mai putin Dacia Duster care a luat numai 3 stele. Comunicatul oficial publicat de catre Euro NCAP spune: "Este dezamagitor ca o companie-mama asa cum este Renault nu vede siguranta ca pe o prioritate la masinile Dacia, ca pana la urma masinile acestea se vand sub propriul brand"


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 24 Februarie 2011