A fost izbit din toate partile, dar a rezistat. Noul Range Rover Velar primeste 5 stele la testele Euro NCAP

  • Specialistii Euro NCAP au testat noul Velar
  • SUV-ul britanic a obtinut punctaj maxim
  • Protectia pasagerilor din spate este mediocra
Distribuie pe Facebook

Specialistii Euro NCAP au testat noul Range Rover Velar. SUV-ul britanic ofera foarte multe sisteme de siguranta inca din standard astfel ca inginerii nu au avut ce face decat sa-i acorde calificativul maxim.

Noul Velar este potrivit criticilor unul dintre cele mai atragatoare SUV-uri de pe piata, iar acum ca a fost testat de belgienii de la Euro NCAP, putem spune ca este si foarte sigur. Ca urmare a punctajelor obtinute in testele individuale, specialistii i-au acordat 5 stele modelului britanic.

Range Rover Velar la Euro NCAP

In cazul pasagerilor adulti, Velar s-a descurcat destul de bine, obtinand 93% din punctajul maxim. SUV-ul putea primi mai mult, insa inginerii au notat ca protectia pasagerilor din spate este doar mediocra in cazul unui impact.

Range Rover Velar la Euro NCAP

Masina ofera o siguranta sporita si pentru copii, singurul motiv de ingrijorare fiind calificativul marginal primit pentru protectia gatului copiilor de 10 ani. Chiar si asa, cei de la Euro NCAP au considerat ca merita sa-i acorde 85% ceea ce nu este deloc un rezultat rau.

Range Rover Velar la Euro NCAP

Pietonii vor fi si ei protejati in cazul unui impact. Range Rover-ul a obtinut aici un punctaj de 74%, frana automata de urgenta si-a facut treaba si a detectat pietonii de fiecare data, insa protectia a fost destul de slaba in cazul unui impact cu partile laterale ale parbrizului.

Range Rover Velar la Euro NCAP

Daca tot am pomenit de sistemul de franare automata de urgenta, trebuie mentionat faptul ca acesta s-a descurcat exemplar si la viteze de autostrada, evitand cu succes toate coliziunile. Multumita avertizarii pentru centurile de siguranta fata si spate, dar si limitatorului de viteze si depasirea benzii de demarcatie, Velar a fost notat cu 72% la acest capitol.

Range Rover Velar la Euro NCAP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Range Rover Velar la Euro NCAP
mai multe