Calificative maxime la Euroncap: un rating de cinci stele pentru Citigo

Calificative maxime la Euroncap: un rating de cinci stele pentru Citigo
Modelul subcompact al marcii SKODA, Citigo, a obtinut de la European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) cel mai mare punctaj posibil, de cinci stele. Scorul maxim al Euro NCAP apreciaza, in ansamblu, pachetul de siguranta al modelului Citigo, care include protectia oferita pasagerilor adulti, copiilor, pietonilor si diverse sisteme de asistenta pentru siguranta. Alaturi de VW Up! si Seat Mii, Citigo este prima subcompacta care primeste cinci stele.
Distribuie pe Facebook
"Acest rating excelent, de cinci stele, confirma nivelul foarte bun de siguranta oferit de Citigo," declara Dr.-Ing. Eckhard Scholz, membru in Consiliul de administratie SKODA, responsabil pentru dezvoltarea tehnologica. "Echipa de dezvoltare a facut o treaba extraordinara si a demonstrat ca un nivel de siguranta accesibil, dar fara compromisuri, poate fi obtinut chiar si in segmentul subcompact. Verdictul Euro NCAP reprezinta o apreciere binemeritata a daruirii specialistilor nostri."
Citigo s-a descurcat foarte bine in ceea ce priveste protectia pasagerilor. Pentru aceasta a fost evaluata siguranta la impact, in coliziuni frontale si laterale, a fost efectuat testul stalpului si asa numitul test "whiplash". Testul whiplash masoara tensiunea asupra coloanei cervical superioare, cauzata de un impact din spate. Siguranta oferita copiilor a fost un alt aspect in care Citigo a obtinut rezultate excelente. La testele care au simulat protectia unui copil de trei ani, masina a primit calificative maxime.
De asemenea, examinatorii Euro NCAP au considerat ca nivelul sistemelor de asistenta, oferite de Citigo, este foarte bun. In particular, rezultatul pozitiv a fost determinat de sistemele de avertizare pentru prinderea centurilor de siguranta, care fac parte din echiparea standard pentru toate locurile si sistemul ESP (sistemul de control electronic al stabilitatii) care este oferit in dotarea standard, pe multe piete. Faptul ca airbag-urile cap-torace sunt incluse in echiparea standard a contribuit, de asemenea, la ratingul Euro NCAP favorabil, obtinut de Citigo.

In general, pachetul de siguranta al modelului Citigo este exemplar pentru segmentul sau. Unul dintre punctele importante in acest sens este noul sistem de asistenta activa la franare "City Safe Drive". Aceasta functie optionala, pentru franarea de urgenta, dedicata condusului in oras, se activeaza automat la viteze mai mici de 30 km/h. In functie de viteza si de situatia respectiva din trafic, activarea automata a franelor poate diminua efectele unui accident sau il poate evita in totalitate.

Impreuna cu VW Up! si Seat Mii, Citigo este primul automobil din segmentul subcompact, care ofera aceasta functie de franare de urgenta.


Distribuie pe Facebook
mai multe