Chevrolet Aveo hatchback si Orlando primesc punctaj maxim pentru siguranta

Chevrolet Aveo hatchback si Orlando primesc punctaj maxim pentru siguranta
Atat noul Chevrolet Aveo hatchback, cat si Orlando, MPV-ul pentru familie cu 7 locuri au primit cinci stele in cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP), care a publicat astazi ultimele rezultate.
Distribuie pe Facebook
EuroNCAP a acordat modelului Chevrolet Aveo hatchback 85 de puncte din 100, acesta fiind astfel cotat printre cele mai bune din acest segment de piata. MPV-ul pentru familie Chevrolet Orlando a primit un punctaj foarte bun: 80 de puncte din 100.

La categoriile siguranta adultilor si siguranta copiilor, Aveo, noul model Chevrolet de dimensiuni mici, a primit un punctaj de 95 si respectiv 85 % din scorul maxim posibil. Chevrolet Orlando a primit tot un punctaj de 95 % pentru siguranta adultilor si de 79 % pentru siguranta copiilor.

"Atat MPV-ul pentru familie Orlando, cat si Aveo hatchback ofera un nivel foarte inalt de siguranta", a declarat Wayne Brannon, Presedinte si Director Executiv, Chevrolet Europe. "Siguranta este foarte importanta pentru noi si suntem foarte mandri ca aceste doua autovehicule au primit punctaje maxime in Europa."

Aveo este dotat standard cu sase airbaguri conectate la modulele de detectare si diagnoza, montate pe linia mediana a autovehiculului. Acesta beneficiaza si de un sistem de prindere pentru scaunul copilului. Printre sistemele de siguranta activa se numara: controlul electronic al stabilitatii, controlul tractiunii, sistemul de franare anti-blocare cu patru canale si asistenta la franare si distributie electronica a fortei de franare. Dotarea standard pentru modelul Aveo include, de asemenea, asistenta la urcarea in rampa si tempomatul cu functie de limitare a vitezei.

De asemenea, Orlando dispune de sase airbaguri standard si ofera elemente de fixare ISOFIX pentru scaunele pentru copii. Senzorii de impact utilizati asigura deschiderea automata a usilor la detectarea unui impact. Sistemul de franare anti-blocare, controlul tractiunii, distributia electronica a fortei de franare, asistenta la franare si controlul electronic al stabilitatii sunt disponibile standard pentru toate autovehiculele. Configuratia elementelor de siguranta a modelului Orlando se bazeaza pe cea a modelului Chevrolet Cruze sedan, care a primit, de asemenea, un punctaj de cinci stele in cadrul testelor EuroNCAP.

Chevrolet Orlando este disponibil pe piata europeana inca de la inceputul lui 2011, in timp ce noul Aveo a fost lansat in Europa in primavara. Cele doua modele fac parte din noua gama Chevrolet lansata in anul centenarului Chevrolet. Printre alte modele noi lansate in Europa se numara: noul Captiva, Cruze hatchback, Camaro Coupe si decapotabil, Corvette Grand Sport si autovehiculul electric cu autonomie extinsa, Chevrolet Volt, castigator a numeroase premii.

Chevrolet Aveo hatchback - Crash Test by EuroNCAP



Chevrolet Orlando - Crash Test by EuroNCAP




Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe