Crash-test BMW: noul X3 primeste punctaj maxim de la Euro NCAP

Crash-test BMW: noul X3 primeste punctaj maxim de la Euro NCAP
Noul SUV de dimensiuni medii de la BMW, X3 fabricatie 2011, a trecut cu brio testele de impact realizate de autoritatea in domeniu, Euro NCAP. Masina a primit punctaj mare la protectia pasagerilor adulti, dar si la sistemele de siguranta. Asa cum era de asteptat, pietonii sunt cei mai vulnerabili in fata unui impact cu noul X3.
Distribuie pe Facebook

Cras-test BMW: noul X3 primeste punctaj maxim de la Euro NCAP

Protectia pasagerilor adulti

Compartimentul frontal a ramas stabil in urma impactului din fata. Citirile manechinelor de teste au indicat protectii bune pentru zona genunchiilor si a femurului pentru ambii pasageri din fata. In plus, cam acelasi nivel de protectie buna o au toti ocupantii locurilor din fata, indiferent de dimensiunile lor si de pozitia in care stau. X3 a luat punctaj maxim la impactul lateral. Insa in cazul unui impact violent cu stalpul, s-a inregistrat o slaba protectie a pieptului. Scaunele din fata si tetierele ofera o slaba protectie in cazul unui impact din spate.

Protectia copiilor

Pe baza informatiilor furnizate de manechinele de test dupa impactul frontal, X3 a luat punctaj maxim in cazul copiilor de 3 ani si a pierdut doar o fractiune de punctaj in cazul celor de 18 luni. Airbagul pasagerului poate fi dezactivat pentru a monta un scaun de copil, dar nu sunt suficiente informatiile pe care le primeste soferul. Etichete permanente avertizeaza soferul de pericolul de a avea montat un scaun de copil in fata.

Protectia pietonilor

Bara din fata a oferit o protectie buna pentru picioarele pietonilor. Insa, toata marginea capotei din fata a oferit o slaba protectie. In zonele in care este cel mai probabil sa loveasca capul unui copil a fost inregistrata o protectie slaba, dar in cazul unui adult, protectia a fost buna.

Sisteme de siguranta

Sistemul ESP e standard pe X3 si respecta reglementarile Euro NCAP. Este disponibil si un sistem de avertizare pentru centura de siguranta, dar nu si pentru bancheta spate. X3 nu este disponibil cu un sistem de limitare a vitezei.

Masina testata: BMW X3 2.0 Diesel, SUV cu 5 portiere, greutate 1790 kg

Cras-test BMW: noul X3 primeste punctaj maxim de la Euro NCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 1 Septembrie 2011