Dezamagire la testele de siguranta EURO NCAP. Punctajul primit de noua generatie Opel Corsa

Dezamagire la testele de siguranta EURO NCAP. Punctajul primit de noua generatie Opel Corsa
  • Noua Corsa a primit 4 stele la Euro NCAP
  • Vechea generatie a avut acelasi punctaj
  • Mazda CX30 a fost laudata de belgieni
Distribuie pe Facebook

Specialistii Euro NCAP au testat recent cateva masini de ultima generatie, inclusiv noul Opel Corsa. Hatchback-ul subcompact nu s-a ridicat insa la nivelul asteptarilor, nereusind sa primeasca cele 5 stele atat de ravnite in industrie.

Constructorul din Russelsheim a prezentat in vara acestui an noua generatie Corsa iar marea noutate o reprezinta faptul ca clientii pot alege in premiera si o versiune electrica, botezata sugestiv Corsa-e.

Modelul subcompact a primit deasemenea mai multe imbunatatiri care sa-l faca si mai sigur, in cazul unui accident, dar din cate se pare nu a fost de ajuns pentru a primi punctajul maxim de 5 stele la testele de siguranta organizate de Euro NCAP. Asadar, noua Corsa trebuie sa se multumeasca cu 4 stele.

In urma testelor, belgienii au notat cu 84% protectia oferita adultilor, cu 86% pe cea a copiilor, 66% a primit Corsa pentru protectia pietonilor si 69% pentru sistemele de siguranta.

Din cate se pare, Corsa nu poate scapa de blestemul celor 4 stele in contextul in care si vechea generatie a primit acelasi punctaj.

De cealalta parte avem noua Mazda CX30, modelul japonez fiind laudat de specialistii Euro NCAP. CX30 a obtinut un calificativ aproape perfect, de 99%, pentru protectia adultilor, cu 86% a fost notata protectia copiilor, cu 80% protectia pietonilor si sistemele de siguranta au primit 77%. Punctajul general a fost, desigur, de cinci stele.

Mazda CX30 la Euro NCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe