EuroNCAP: Cea mai sigura masina din 2013 e o masina chinezeasca!

EuroNCAP: Cea mai sigura masina din 2013 e o masina chinezeasca!
  • EuroNCAP a testat recent noul Qoros 3 Sedan
  • Automobilul a obtinut un punctaj maxim, de cinci stele
  • Modelul chinezesc este cea mai sigura masina testata in 2013
Distribuie pe Facebook

Surpriza la ultima sesiune realizata de EuroNCAP: Noul Qoros 3 Sedan este cel mai sigur automobil testat anul acesta de catre organismul european!

Dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an, noul Qoros 3 Sedan a reusit sa obtina 15.8 puncte la impactul frontal, 8.0 puncte la impactul lateral cu o masina, 7.4 puncte la impactul lateral cu un stalp si 3.2 puncte la impactul posterior. Astfel, automobilul chinezesc de clasa compacta a totalizat 34 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 95% din punctajul maxim.

De asemenea, noul Qoros 3 Sedan a adunat un total de 43 de puncte (87%) la categoria Protectia Copiilor, 28 de puncte (77%) la categoria Protectia Pietonilor si 7 puncte (81%) la categoria Siguranta Asistata. Drept urmare, automobilul chinezesc de clasa compacta nu doar ca impresioneaza prin faptul ca a obtinul punctajul maxim de cinci stele, ci se poate lauda si cu faptul ca a reusit cel mai bun rezultat inregistrat anul acesta!

Asadar, acestea fiind spuse, iata cum s-a descurcat noul Qoros 3 Sedan la probele propuse de testul de siguranta EuroNCAP:

In afara noului Qoros 3 Sedan, EuroNCAP a mai testat anul acesta alte 17 automobile, marea majoritatea a acestora inregistrand punctajul maxim de cinci stele. Pe lista cu exceptii regasim Dacia Sandero (patru stele), Mercedes Citan (trei stele!!!), Mitsubishi Space Start (patru stele), Nissan Evalia (trei stele), respectiv Opel Adam (patru stele!).

Distribuie pe Facebook
mai multe