Noul Mercedes Citan dezamageste la testele Euro NCAP

Noul Mercedes Citan dezamageste la testele Euro NCAP
Dezvaluit in premiera mondiala in toamna anului trecut, noul Mercedes Citan a ajuns recent pe mainile institutiei Euro NCAP, pentru a arata viitoriilor sai cumparatori cat de sigur este. Cum s-a descurcat furgonul german la testele de siguranta, aflam chiar din randurile urmatoare.
Distribuie pe Facebook

Noul Mercedes Citan, primul fruct al colaborarii dintre Daimler si alianta Renault-Nissan, a reusit sa obtina 11.5 puncte la impactul frontal, 7.3 puncte la impactul lateral cu o masina, 5.2 puncte la impactul lateral cu un stalp si 2.6 puncte la impactul posterior.

Astfel, automobilul german a totalizat 27 de puncte la categoria Protectia Adultilor, ceea ce reprezinta 74 % din punctajul maxim. De asemenea, modelul german a strans un total de 34 de puncte (69%) la categoria Protectia Copiilor, 20 de puncte (56%) la categoria Protectia Pietonilor si 3 puncte (33%) la categoria Siguranta Asistata.

Drept urmare, noul Citan este nevoit sa se multumeasca cu numai trei stele la capitolul siguranta, furgonul german bazata pe Renault Kangoo fiind primul Mercedes din ultima perioada de timp care nu reuseste sa obtina la testele Euro NCAP maximul de cinci stele.

Distribuie pe Facebook
mai multe