Mazda CX-5 a primit cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP

Mazda CX-5 a primit cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP
Mazda CX-5 este oficial unul dintre cele mai sigure automobile din lume in urma cotatiei maxime posibile, cu cinci stele, acordata de Euro NCAP.
Distribuie pe Facebook

CX-5, un SUV compact crossover lansat in Europa in februarie, a obtinut note de top la toate cele patru categorii de test. Procentele obtinute pentru protectia pasagerilor adulti, pentru protectia pasagerilor copii si sistemele de siguranta (94%, 87% si 86%) au fost mult peste pragurile categoriilor situate la 80%, 75%, respectiv, 60%, necesare pentru a obtine cotatia de cinci stele. Cel mai nou model Mazda a obtinut punctajul maxim desi a fost testat conform celor mai riguroase standarde introduse de Euro NCAP in 2012 pentru protectia pietonilor, categorie la care autovehiculele trebuie sa obtina un scor mai mare de 60%.

CX-5 este al treilea model al companiei, dupa Mazda6 si Mazda3, care a primit cinci stele Euro NCAP de cand agentia de testare a introdus noul sistem de rating in 2009. Scorul din fiecare categorie este determinat pe baza mai multor teste: impact frontal la 64 km/h, impact lateral cu alt autovehicul la 50 km/h, impact lateral cu un stalp la 29 km/h si simularea impactului cu un pieton la 40 km/h. De asemenea, Euro NCAP evalueaza sistemul electronic de control al stabilitatii (ESC), printre altele.

Primul model al noii generatii de modele Mazda, CX-5 este, totodata, primul model care integreaza caroseria inovatoare SKYACTIV. Inginerii Mazda au tintit crearea structurii de caroserie perfecte, astfel ca au pornit de la zero, regandind principiile fundamentale ale structurii, ale materialelor si ale metodelor de constructie.

Unul dintre rezultate este faptul ca otelurile cu limita inalta de elasticitate compun 61% din caroserie. De fapt, barele de
protectie din interiorul spoilerelor frontale si anterioare sunt realizate din otel cu limita inalta de elasticitate si cu rezistenta la rupere de 1.800 MPa - cel mai rezistent folosit vreodata la automobile. Mazda a introdus astfel o structura de caroserie care nu ofera doar un nivel superior de siguranta la impact, dar este si foarte usoara. Compania are in plan utilizarea SKYACTIV-Body pentru toate noile generatii de modele.

Mazda CX-5 - Crash Test by EuroNCAP

Distribuie pe Facebook
mai multe