Mercedes-Benz CLA 2014 primeste punctaj maxim de siguranta de la Euro NCAP

Mercedes-Benz CLA 2014 primeste punctaj maxim de siguranta de la Euro NCAP
  • 91% a fost punctajul pentru protectia pasagerilor
  • 74% a fost punctajul pentru protectia pietonilor
  • CLA a primit 81% pentru sistemele de siguranta pasiva si activa
Distribuie pe Facebook

Fiind al treilea membru al noii generaTii de automobile compacte Mercedes-Benz, CLA a obTinut cel mai bun scor posibil, cinci stele, la evaluarea Euro NCAP.

Noul CLA de la Mercedes-Benz a trecut cu brio testele de impact NCAP (New Car Assessment Programme). A primit cel mai bun scor posibil, cinci stele, pentru siguranta pasagerilor, protectia pietonilor si sistemele de asistenta. Clasa A si Clasa B, si-au demonstrat, de asemenea, performantele excelente in cadrul testelor de impact Euro NCAP.

In plus, Mercedes-Benz CLA a primit trei mentiuni speciale "Euro NCAP Advanced" pentru inovatii in siguranta: generatia a doua a asistentului pentru evitarea impactului frontal COLLISION PREVENTION ASSIST (echipament standard), sistemul ATTENTION ASSIST pentru detectarea starii de oboseala (echipament standard) si sistemul anticipativ de protectie a pasagerilor PRE-SAFE (echipament optional).

CLA dispune de echipamente complete de siguranta. Modelul coupa cu 4 usi isi protejeaza pasagerii cu pana la noua airbag-uri. Alte elemente de siguranta sunt dispozitivele de tensionare si limitatoarele de efort pentru centura, inclusiv pentru locurile din spate, precum si capota activa pentru protectia pietonilor. Mai mult decat atat, numeroase sisteme de asistenta la conducere sunt disponibile prin Mercedes-Benz Intelligent Drive, cum ar fi Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, DISTRONIC PLUS, Intelligent Light System, Active Parking Assist cu PARKTRONIC si camera video.

Distribuie pe Facebook
mai multe