Noua masina de la Tesla le-a dat aparatele peste cap. Este mai sigura decat orice Mercedes, Volvo, BMW sau Audi testat in 2022

Noua masina de la Tesla le-a dat aparatele peste cap. Este mai sigura decat orice Mercedes, Volvo, BMW sau Audi testat in 2022
  • Noua masina de la Tesla le-a dat aparatele peste cap
  • Este mai sigura decat orice Mercedes, Volvo, BMW sau Audi testat in 2022
Distribuie pe Facebook

Intrata, recent, pe mainile belgienilor de la Euro NCAP, prima generatie a gamei cunoscute sub denumirea de Model Y a reusit sa obtina un numar de 36.9 puncte (97%) pentru protectia oferita, in caz de impact, adultilor de la bord, in timp ce eficienta si performantelor sistemelor de asistenta au fost notate cu 15.7 puncte (98%).

Dezvelita publicului larg in urma cu mai bine de trei ani, noua Tesla Model Y nu mai necesita niciun fel de introducere sau prezentare. Comercializat si pe piata auto din Romania - la preturi incepand de la aproape 56.000 de euro, respectivul autoturism isi intampina clientii in trei arome diferite.

Caracterizata de un singur motor electric, varianta de baza a SUV-ului de 4.75 metri de peste Ocean isi propune sa rezolve eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora intr-un interval de circa 6.9 secunde, fisa cu specificatii de ordin tehnic cuprinzand inclusiv o viteza de top de aproximativ 217 km/h si o autonomie de pana la 430 de kilometri, aparent.

Aceeasi prima generatie a celebrului Model Y se mai vinde - daca vine vorba despre Romania, si in doua configuratii condimentate cu cate doua motoare electrice, lista optiunilor fiind deschisa de o savoare Long Range cu un 0 - 100 de kilometri pe ora in 5.0 secunde, o viteza de top de 217 km/h, din nou, si o autonomie de pana la 533 de kilometri, potrivit configuratorului oficial.

Versiunea de top pe nume Performance promite sa impresioneze, presupunand ca mai trebuia cumva adaugat, prin performantele promise, acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora urmand sa devina realitate in fix 3.7 secunde. De cealalta parte, viteza de top urca pana la 250 km/h.

Seria vestilor bune continua - mai mult sau mai putin surprinzator, cu nenumarate dotari si echipamente inovatoare, un alt punct forte al respectivei Tesla constand in nivelul de siguranta oferit in cazul unui impact. Belgienii de la Euro NCAP anuntand un punctaj de 36.9 de puncte (97%) pentru protectia acordata adultilor de la bord, un record pentru perioada ianuarie - septembrie 2022.

O afirmatie similara vizeaza si sistemele de asistenta, eficienta acestora fiind notata cu 15.7 puncte (98%). De la sine vorbind insa si punctajele de 43 de puncte (87%) si 44.8 puncte (82%) de la capitolele Protectia acordata copiilor de la bord si Protectia acordata pietonilor si biciclistilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2022