Noul Ford Fiesta i-a surprins chiar si pe specialistii Euro NCAP. A primit 5 stele cu felicitari

Noul Ford Fiesta i-a surprins chiar si pe specialistii Euro NCAP. A primit 5 stele cu felicitari
  • Belgienii de la Euro NCAP au testat noul Ford Fiesta
  • Supermini-ul a primit punctaj maxim
  • Este al doilea model din clasa mica ce reuseste aceasta performanta in 2017
Distribuie pe Facebook

Cea mai noua generatie Ford Fiesta a ajuns pe mana celor de la Euro NCAP. Dupa ce a fost izbit in toate modurile posibile, supermini-ul americanilor a luat punctaj maxim, in ciuda scepticismului tuturor.

Ford a prezentat cea de-a saptea generatie Fiesta in cadrul unui eveniment care a avut loc in Germania, la finalul anului trecut. Pe langa modificarile estetice, inginerii sustineau ca au imbunatatit structura supermini-ului pentru ca acesta sa fie mai sigur decat inainte.

Pe scurt, sectiunea de deasupra stalpului central a primit o configuratie in T pentru a putea prelua mai eficient socul unui impact lateral, structura usilor a fost deasemenea intarita, iar sistemul de pretensionare al centurilor de siguranta a fost revizuit pentru a impiedica deblocarea acestora in caz de accident.

Efectele acestor imbunatatiri s-au vazut in cele mai recente teste efectuate de belgienii de la Euro NCAP, in cadrul carora noul Fiesta a primit 5 stele cu felicitari. Asta le va inchide gura carcotasilor, care au pus la indoiala toate aceste noutati in materie de siguranta. Mai mult decat atat, Fiesta este al doilea model de clasa mica ce reuseste aceasta performanta in 2017, dupa Seat-ul Ibiza.

Modelul americanilor sta foarte bine si la capitolul tehnologie si asistenta, acolo unde regasim sisteme precum Pre-Collision Assist cu functia de detectie a pietonilor sau Lane Keeping Aid. Multumita acestora, inginerii Euro NCAP au notat cu 87% protectia pentru pasagerii adulti, cu 84% pentru copii si cu 64% pentru pietoni.

Noul Ford Fiesta este disponibil si pe piata din Romania, acolo unde pleaca de la 11.900 de euro. Clientii vor putea alege din doua niveluri de echipare, iar gama de motorizari este compusa din doua unitati diesel si patru pe benzina.

Distribuie pe Facebook
mai multe