Nu s-a facut deloc de rusine. Noul BMW Seria 5 ia punctaj maxim la EuroNCAP

Nu s-a facut deloc de rusine. Noul BMW Seria 5 ia punctaj maxim la EuroNCAP
  • Noul BMW Seria 5 a fost testat de specialistii EuroNCAP
  • Sedan-ul german a fost punctat cu 5 stele
  • Singura problema majora semnalata a fost la airbag-ul pentru genunchi al soferului
Distribuie pe Facebook

Noul BMW Seria 5 a fost testat de catre specialistii EuroNCAP si deloc surprinzator, a fost punctat cu 5 stele. Singurele probleme majore semnalate au fost la activarea airbag-ului pentru genunchi de pe scaunul soferului, insa BMW sustine ca este doar o anomalie.

Constructorul bavarez de automobile a lansat noua Serie 5 in toamna anului trecut, iar acum i-a venit randul sa fie testat de specilialistii EuroNCAP. Asa cum ne asteptam, modelul premium de segment E nu s-a facut deloc de rusine si a reusit sa primeasca 5 stele.

BMW Seria 5 testat de EuroNCAP

In urma testelor de siguranta impartite pe patru categorii, noul Seria 5 a obtinut un calificativ de 91% pentru protectia adultilor, singura problema fiind semnalata in cazul airbag-ului pentru genunchi al soferului, care nu s-a activat suficient de repede. Acest lucru nu ar trebui sa creeze panica deoarece oficialii BMW sustin ca acest rezultat este o anomalie, intrucat in cadrul testelor proprii airbag-ul a functionat corect.

BMW Seria 5 testat de EuroNCAP

Mai departe, sedan-ul nemtilor s-a descurcat bine in cazul impacturilor laterale, a obtinut maximum de puncte pentru sistemul de franare de urgenta AEB, iar protectia la nivelul gatului soferului si a umerilor pasagerilor din spate si-a facut treaba destul de bine.

BMW Seria 5 testat de EuroNCAP

In ceea ce priveste protectia pentru copii, noul BMW Seria 5 a obtinut un calificativ general de 85%, din cauza protectiei pentru pieptul unui copil de 6 ani, care in viziunea specialistilor EuroNCAP nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

BMW Seria 5 testat de EuroNCAP

La capitolul "protectie pentru pietoni", modelul bavarez a fost punctat cu 81% dupa ce senzorii capabili sa detecteze cand un pieton este lovit si sa ridice automat capota, si bara frontala de protectie, s-au comportat exemplar. In plus, sistemul de franare automata AEB a functionat perfect si in cazul pietonilor la aproape toate vitezele testate.

BMW Seria 5 testat de EuroNCAP

Totodata, sistemele de siguranta au obtinut un calificativ de 59% datorita performantelor bune ale sistemului AEB pe autostrada. Acesta a evitat cu succes aproape toate coliziunile si a limitat efectele in cateva cazuri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW Seria 5 testat de EuroNCAP
mai multe