Premiera la testele Euro NCAP. Suzuki Baleno primeste doua note diferite in aceeasi sesiune

Premiera la testele Euro NCAP. Suzuki Baleno primeste doua note diferite in aceeasi sesiune
  • Suzuki Baleno a reusit doua scoruri complet diferite in cadrul aceliasi sesiuni Euro NCAP
  • Versiunea standard a fost notata cu numai trei stele de specialistii institutiei belgiene
  • Varianta echipata cu pachetul Radar Brake Support a primit patru stele
Distribuie pe Facebook

Premiera in cadrul testelor europene pentru siguranta. Euro NCAP a notat modelul Suzuki Baleno cu doua rating-uri complet diferite. Explicatia acestei "intamplari" vine in randurile de mai jos.

La sfarsitul acestei luni, Euro NCAP a organizat in cadrul complexului sau din Belgia o noua serie de teste pentru a determina nivelul de siguranta al ultimelor automobile lansate pe piata.

Cel mai interesant rezultat a fost insa reusit de japonezul Suzuki Baleno care, in premiera absoluta, a fost notat cu doua rating-uri complet diferite - atat cu trei, cat si cu patru stele.

Explicatia acestei situatii consta in faptul ca, incepand cu acest an, producatorii de automobile pot sosi la sediul Euro NCAP alaturi de doua versiuni ale aceluiasi model de masina.

Suzuki Baleno la Euro NCAPSuzuki Baleno la Euro NCAP

Suzuki Baleno la Euro NCAP

Asa s-a intamplat si in cazul modelului Suzuki Baleno, care a batut la portile institutiei belgiene atat alaturi de pachetul standard (in materie de dotari de siguranta), cat si impreuna cu optiunea Radar Brake Support.

Drept urmare, scorul de trei stele i-a fost atribuit primului dintre cele doua cazuri, in timp ce sistemele AEB City si AEB Inter-Urban prezente in cazul secund au mai stors o stea de la Euro NCAP.

Prin aceasta noua metoda de testare a masinilor, institutia belgiana isi doreste sa sublinieze importanta tehnologiilor de evitare a accidentelor - precum franarea automata, de exemplu.

Revenind la loviturile clasice de stalpi si pereti traditionali, noul Suzuki Baleno anunta un "scor" de 30.8 puncte (80%) la categoria Protectia Adultilor si, totodata, in versiunea echipata cu pachetul standard.

In schimb, varianta insotita de optiunea Radar Brake Support a reusit sa urce pana la 32.5 puncte (85%) in cadrul aceleiasi categorii. Rezultatele sunt identice la Protectia Copiilor (36.1 puncte, respectiv 73%) si Protectia Pietonilor (27.6 puncte, respectiv 65%). La final revenim la Siguranta Asistata, acolo unde avem un 3 (25%) versus 5.3 puncte (43%).

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Suzuki Baleno la Euro NCAP
mai multe