Primul SUV cu sapte locuri din istoria Skoda. Ce scor a obtinut la testele de siguranta

Primul SUV cu sapte locuri din istoria Skoda. Ce scor a obtinut la testele de siguranta
  • Noua Skoda Kodiaq a obtinut cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP
  • Automobilul ceh a reusit un procentaj 92% pentru Protectia Adultilor
  • La categoria Siguranta Asistata a fost acord un punctaj de numai 54%
Distribuie pe Facebook

Cea mai recenta sesiune de teste de siguranta organizata de Euro NCAP ne arata inclusiv cum se comporta la impact noua Skoda Kodiaq.

A fost lansat oficial cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris in toamna anului 2016 si foloseste aceeasi platforma modulara MQB precum ultima generatie a modelului Volkswagen Tiguan.

Botezat Kodiaq, primul SUV cu sapte locuri din istoria companiei Skoda porneste in Romania de la 21.222 euro si este disponibil la vanzare alaturi de o gama variata de motorizari, atat pe benzina, cat si pe motorina.

Clientii primesc in standard, pe langa deja banalele geamuri electrice, computer de bord si aer conditionat, inclusiv o lunga lista cu dotari de siguranta, care cuprinde si urmatoarele echipamente:

- airbaguri frontale, laterale si pentru cap, plus airbag genunchi sofer

- ABS, ASR, EDS, HBA, DSR, dar si ESC

- Front Assistant cu protectie pentru pietoni

- Tempomat si limitator viteza

- TPM: monitorizarea presiunii in pneuri

Drept urmare, tinand cont de cele mentionate anterior, nu este deloc de mirare ca primul SUV cu sapte locuri din istoria companiei Skoda, modelul Kodiaq, a reusit punctajul maxim la testele Euro NCAP.

Luat la 'puricat', rezultatul in cauza este format dintr-un procentaj de 92% pentru categoria Protectia Adultilor, unul de 77% pentru Protectia Copiilor si, nu in ultimul rand, 71% pentru Protectia Pietonilor.

In schimb, daca vine vorba despre categoria Siguranta Asistata, sistemele active de mai sus i-au adus primului SUV cu sapte locuri din istoria companiei Skoda, modelul Kodiaq, un procentaj de doar 54%.

Situatia ar fi stat cel mai probabil altfel in cazul in care versiunea entry-level ar fi fost livrata inca din fabrica alaturi de pilotul automat adaptiv si sistemele Lane assistant / Blind spot detection oferite optional.

Distribuie pe Facebook
mai multe