Rezultat dezastruos pentru Duster la testele Global NCAP. Specialistii i-au acordat 0 stele

Rezultat dezastruos pentru Duster la testele Global NCAP. Specialistii i-au acordat 0 stele
  • Global NCAP a testat Renault Duster
  • SUV-ul a primit 0 stele pentru protectia adultilor
  • Versiunea de baza se vinde fara airbag in India
Distribuie pe Facebook

Renault-ul Duster a fost testat de catre cei de la Global NCAP. SUV-ul a picat cu brio dupa ce specialistii i-au acordat 0 stele pentru protectia adultilor si numai doua stele pentru protectia copiilor.

India este o piata destul de importanta de desfacere pentru francezii de la Renault, insa standardele privind siguranta rutiera din aceasta tara lasa foarte mult de dorit. Tocmai de aceea, un model construit special pentru aceasta tara nu va trece niciodata testele de siguranta din Europa sau din Statele Unite ale Americii, spre exemplu.

Pentru a schimba acest lucru si mai ales pentru a se asigura ca indienii nu vor mai primi adevarate capcane pe roti, organizatia GlobalNCAP a pornit o campanie in cadrul careia testeaza diferite modele construite pentru piata din India, pentru a trage un semnal de alarma.

Renault Duster la Global NCAP

Cel mai recent exemplu este Renault-ul Duster. SUV-ul a fost testat in varianta sa de baza, care in tara asiatica se vinde fara niciun airbag. Asa cum era de asteptat, rezultatul a fost unul dezastruos.

Specialistii i-au acordat 0 stele pentru protectia adultilor si numai doua stele pentru protectia copiilor. David Ward, secretar general Global NCAP a declarat ca "Este deranjant ca in timpul UN Road Safety Week dam din nou peste un model care primeste 0 stele in cadrul testelor de siguranta din India. Renault produce Duster-ul pentru mai multe piete, insa pare sa nu il deranjeze ca aceasta versiune pentru India pica cu brio la siguranta."

Constructorul francez de automobile a reactionat imediat si le-a cerut celor de la Global NCAP sa testeze o alta versiune a SUV-ului, care este dotata cu un airbag. Surpriza a fost ca si cu aceasta au fost probleme. In urma testelor specialistii i-au acordat 3 stele pentru protectia adultilor, numai ca acelasi model a fost testat si de catre cei de la Latin NCAP, unde a obtinut 4 stele.

Renault Duster la Global NCAP

Dupa mai multe investigatii, inginerii au descoperit ca marimea airbag-ului difera si ca pentru piata din India, acesta este mai mic decat trebuie. Ward este de parere ca "[...] Un model cu un airbag de marime corespunzatoare ar trebui oferit in standard."

Distribuie pe Facebook
mai multe