Siguranta-i litera de lege la Opel. Noul Insignia a primit 5 stele la EuroNCAP

Siguranta-i litera de lege la Opel. Noul Insignia a primit 5 stele la EuroNCAP
  • Noul Insignia a primit 5 stele la testele EuroNCAP
  • Ofera 93% protectie pentru pasagerii adulti
  • Versiunea testata era un 1.6 CDTi standard
Distribuie pe Facebook

Specialistii de la EuroNCAP au testat recent noul Opel Insignia, iar rezultatul a fost oarecum previzibil. Varful de lance al nemtilor a primit 5 stele, exceland mai ales la protectia oferita pasagerilor adulti.

Opel a prezentat noua generatie Insignia in urma cu cateva luni. Nava amiral a brand-ului din Russelsheim este mult mai aspectuoasa decat modelul pe care l-a inlocuit, iar acum, dupa ce au testat-o cei de la EuroNCAP, putem spune ca este si mai sigura.

Printre cele mai recente modele supuse celebrelor teste de impact, belgienii au avut si un Insignia Grand Sport, sau sedan cu alte cuvinte, cu motor de 1.6 CDTi. Potrivit fisei, masina cantareste 1,460 de kilograme si a fost dotata cu echipamentele standard.

Opel Insignia la EuroNCAP

Chiar si asa, noul Insignia a reusit sa primeasca mult-doritul calificativ de 5 stele si sa ofere pasagerilor adulti o protectie de 93%. In ceea ce priveste celelalte categorii, modelul ofera 85% protectie pentru copii, 78% pentru pietoni, iar sistemele de asistenta au fost notate cu 69%.

Printre echipamentele care s-au evidentiat regasim capota activa, franarea autonoma de urgenta sau functia de pastrare a benzii de circulatie. Modelul testat nu avea airbag-uri in spate, pentru genunchi, piept sau bazin. Acestea sunt incluse pe lista de optionale si sunt disponibile impreuna cu nivelurile de echipare superioare.

Opel Insignia la EuroNCAP

"Punctajele mari de la EuroNCAP demonstreaza ca elementele de siguranta individuale ale noului Insignia formeaza un sistem complet. Dar siguranta nu este prioritara numai pe nava noastra amiral; si cei mai tineri membri ai gamei, Crossland X si Grandland X ofera deasemenea alerta de coliziune cu franare automata de urgenta, pentru ca dorim sa le oferim tuturor clientilor nostri cele mai noi sisteme de siguranta," a declarat Peter Kuspert, directorul de vanzari din cadrul Opel.

Distribuie pe Facebook
mai multe