TESTUL pe care Euro NCAP l-a facut in premiera. Uite cum rezista la impact o masina TESLA Model X

TESTUL pe care Euro NCAP l-a facut in premiera. Uite cum rezista la impact o masina TESLA Model X
  • Euro NCAP a testat in premiera Tesla Model X
  • Masina americana primeste cinci stele din cinci
  • Organizatia a oferit peste 90% la doua probe
Distribuie pe Facebook

Te-ai intrebat vreodata cum se comporta la impact o masina Tesla Model X? Ei bine... iata si raspunsul tau!

Cea mai noua sesiune de teste de siguranta de la Euro NCAP vine cu o premiera absoluta, printre masinile puse la incercare de organizatia belgiana numarandu-se inclusiv celebra Tesla Model X. Inutil de mentionat, aceasta a obtinut cinci stele.

Rezultatul in cauza include, pentru inceput, un punctaj aproape record, de 37.5 puncte (98%), la proba Protectia Adultilor.

Aceeasi Tesla Model X a fost notata, mai departe, cu un punctaj de 39.9 puncte (81%) la proba Protectia Copiilor. Pentru cum a performat la proba Protectia Pietonilor, celebra masina electrica a primit un punctaj de... 35 puncte (72%).

Intr-un final, belgienii de la Euro NCAP au mai acordat un punctaj record pentru 2019, de 12.3 (94%), la proba Siguranta Asistata.

Lansata pe piata in urma cu aproximativ patru ani, celebra Tesla Model X este comercializata la momentul de fata in doar doua variante mari si late. Mai precis, cumparatorii au de ales intre o varianta Long Range si o versiune Performance.

Prima dintre acestea are un pret de pornire de aproape 85.000 de dolari si promite o autonomie totala de pana la 527 de kilometri.

Daca vine vorba, in schimb, despre configuratia de top, ei bine... nota de plata se ridica la 104.990 de dolari. Ce este drept, si fisa cu specificatii tehnice difera: principalul punct de atractie il reprezinta sprintul 0 - 96 km/h in 2.7 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2019