Top trei cele mai sigure masini testate de Euro NCAP. Numarul 1 si 3 sunt modele ale unor companii chinezesti

Top trei cele mai sigure masini testate de Euro NCAP. Numarul 1 si 3 sunt modele ale unor companii chinezesti
Top trei cele mai sigure masini testate de Euro NCAP. Numarul 1 si 3 sunt modele ale unor companii chinezesti.
Distribuie pe Facebook

1. NIO ET5

Disponibila, in Germania, la preturi incepand de la 47.500 de euro, prima generatie a modelului NIO ET5 deschide lista celor mai sigure masini testate de Euro NCAP in 2023 - datorita punctajului de 38.5 puncte (96%) obtinut pentru nivelul de protectie acordat adultilor de la bord.

Insotita atat de o lungime de 4.790 de milimetri, cat si de un ampatament de 2.888 de milimetri, potrivit fisei cu specificatii de ordin tehnic, respectiva masina pluseaza cu un punctaj de 42.0 puncte (85%) obtinut pentru nivelul de protectie acordat - de aceasta data, copiilor de la bord.

Aceeasi prima generatie a modelului chinezesc NIO ET5, ce combina doua motoare electrice pentru un total de 490 de cai putere, se mai poate lauda si cu un punctaj de 52.5 puncte (83%) obtinut pentru nivelul de protectie acordat pietonilor.

Performanta respectivei masini la celebrele teste de siguranta semnate Euro NCAP se incheie, intr-un final, cu un punctaj de 14.7 puncte (81%) obtinut pentru eficienta sistemelor de asistenta oferite in standard - fara costuri suplimentare.

2. Volkswagen ID.7

Oferita - pe piata din Germania, in schimbul unei sume minime de 56.995 de euro, prima generatie a modelului Volkswagen ID.7 continua lista celor mai sigure masini testate, anul acesta, de Euro NCAP, multumita punctajului de 38.3 puncte (95%) de la capitolul Protectia adultilor de la bord.

Caracterzata, pe de-o parte, de o lungime de 4.961 de milimetri si, pe de alta, de un ampatament de 2.971 de milimetri - conform fisei cu specificatii tehnice, respectiva masina promite sa impresioneze inclusiv prin punctajul de 43.2 puncte (88%) de la capitolul Protectia copiilor de la bord.

Aceeasi prima generatie a modelului german Volkswagen ID.7 - ce se bucura de un motor electric cu o putere maxima de 286 de cai, se poate lauda si cu punctajul de 52.7 puncte (83%) de la capitolul Protectia pietonilor.

Performanta respectivei masini la celebrele teste semnate Euro NCAP se incheie, in cele din urma, cu punctajul de 14.5 puncte (80%) de la capitolul Siguranta Asistata - ce noteaza performanta sistemelor de asistenta standard.

3. NIO EL7

Vanduta, in Germania - la preturi incepand de la o suma de 73.900 de euro, prima generatie a modelului NIO EL7 ocupa ultima pozitie a podiumului in topul celor mai sigure masini testate de Euro NCAP in 2023, datorita unui punctaj de 37.3 puncte (93%) primit pentru protectia asigurata adultilor de la bord.

Acompaniata atat de o lungime de 4.912 milimetri, cat si un ampatament de 2.960 de milimetri, arata fisa cu specificatii de ordin tehnic pusa la dispozitia potentialilor cumparatorilor, respectiva masina pluseaza cu un punctaj de 42.0 puncte (85%) - primit, de data aceasta, pentru protectia asigurata copiilor de la bord.

Aceeasi prima generatie a modelului chinezesc NIO EL7, ce combina doua motoare electrice pentru un total de 653 de cai putere, se mai poate lauda si cu un punctaj de 50.8 puncte (80%) primit pentru protectia asigurata pietonilor.

Performanta respectivei masini la celebrele teste de siguranta semnate Euro NCAP se incheie, intr-un final, cu un punctaj de 14.2 puncte (79%) obtinut pentru eficienta sistemelor de asistenta oferite in standard - fara costuri suplimentare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 15 Decembrie 2023