Ultima ora: Euro NCAP a testat noua Dacia Duster. Cat de sigura este masina de la Mioveni

Ultima ora: Euro NCAP a testat noua Dacia Duster. Cat de sigura este masina de la Mioveni
  • Euro NCAP a testat noua Dacia Duster
  • Masina de la Mioveni a primit trei stele
  • Punctajul maxim este de cinci stele
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a luat sfarsit. Euro NCAP a publicat in urma cu doar cateva momente scorul obtinut de noua Dacie Duster la testele de siguranta.

Mijlocul acestei saptamani ne aduce o noua informatie vitala cu privire la cea de-a doua generatie a modelului Dacia Duster. Este vorba, mai precis, despre nivelul de siguranta oferit de automobilul de la Mioveni.

Ajunsa de curand pe mainile organizatiei Euro NCAP, masina companiei romanesti a primit doar trei stele dintr-un punctaj maxim de cinci. Scorul obtinut reprezinta rezultatul urmatoarelor procentaje:

- 71% la categoria Protectia Adultilor;

- 66% la categoria Protectia Copiilor;

- 56% la categoria Protectia Pietonilor;

- 37% la categoria Siguranta Asistata.

Cea de-a doua generatie a modelului Dacia Duster nu este insa singurul automobil testat in 2017 si recompensat cu nota anterior mentionata. Tot trei stele au obtinut si DS 3 sau Ford Mustang, printre altele.

Dupa cum precizam si anterior, cea de-a doua generatie a masinii de la Mioveni este disponibila in Romania la preturi care incep de la 12.350 de euro. Versiunea de baza ofera un benzinar 1.6 de 115 CP.

Echiparea standard include, in premiera, airbag-uri frontale, laterale, dar si de tip cortina. Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici sistemele ABS, EBD, AFU, ESP, ASR, HSA ori de monitorizare a presiunii in pneuri.

Fara niciun cost suplimentar sunt oferite, totodata, si luminile de zi cu tehnologie LED, computerul de bord, limitatorul de viteza, dar si geamurile fata cu actionare electrica. Plus jantele din otel pe 16 inch.

Proiectoarele de ceata sau aerul conditional manual sunt disponibile insa in mod optional atunci cand vine vorba despre cea mai ieftina Dacia Duster de generatie a doua. La fel se poate spuen chiar si despre radio-ul CD MP3.

Noua Dacia Duster la Euro NCAP

Noua Dacia Duster la Euro NCAP

Noua Dacia Duster la Euro NCAP

Noua Dacia Duster la Euro NCAP

Noua Dacia Duster la Euro NCAP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Noua Dacia Duster la Euro NCAP
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 13 Decembrie 2017