Aeroportul din Arad este luat cu asalt in acest week-end de masini cu sute sau chiar mii de cai putere

Aeroportul din Arad este luat cu asalt in acest week-end de masini cu sute sau chiar mii de cai putere
  • Prima cursa din acest an organizata de cei de la Drag Racing Events va avea loc in acest week-end pe Aeroportul Arad
  • Sunt asteptate la start masini atat din tara cat si din strainatate
  • Cursa se va desfasura pe parcursul a doua zile, cu doua sesiuni de calificari si finale
Distribuie pe Facebook

Cursele de drag racing organizate de cei de la Drag Racing Events debuteaza in acest week-end pe Aeroportul din Arad.

Pana cand Romania va dispune de o pista omologata unde pasionatii de curse de acceleratie pe 402 metri sa-si dezmorteasca miile de cai putere, aeroporturile raman singurele disponibile unde acestea se pot desfasura in mod legal si profesionist.

In ultimii ani, acest fenomen numit drag racing a luat amploare la noi in tara, iar etapa de etapa pilotii arata ca Romania poate sta cu mandrie alaturi de tari unde aceste curse au o traditie mult mai veche.

Sezonul competitional debuteaza anul acesta pe Aeroportul din Arad, "campul de lupta" unde unii piloti si-au batut in trecut recorduri personale, nationale sau chiar mondiale.

Evenimentul se va desfasura in week-end-ul 18-19 iunie, iar la start sunt asteptate masini de strada, dar si profi, din tara cat si din strainatate. Printre acestea se numara un Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4, un Nissan GT-R de 1000 de cai putere, un Porsche 997 de 9.6 secunde, iar onoarea "batranelor" este aparata, printre altele, de un BMW E30 cu motor de 3.2 litri si 900 de cai putere, capabil sa parcurga cei 402 metri in 9.4 secunde. Daca totul va merge conform planului, Ursuletul va scadea in acest week-end la un timp care incepe cu cifra 8.

Cursa va fi cronometrata de cei de la Drag Racing Events si va incepe in prima zi cu o parte a sesiunii de calificari, iar cea de-a doua zi este destinata celei de-a doua parti a calificarilor si finalelor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Curse legale DATA PUBLICĂRII: 15 Iunie 2016