Patru locuri din Bucuresti in care pasionatii de viteza isi pot satisface nevoia de adrenalina

Patru locuri din Bucuresti in care pasionatii de viteza isi pot satisface nevoia de adrenalina
  • Cea mai ieftina distractie este kartingul: 45 lei/10 minute
  • Cursurile de pilotaj sportiv costa peste 1500 de lei
  • Exista doua locatii dedicate kartingului in zona de nord a capitalei
Distribuie pe Facebook

Nu avem ocazia in fiecare zi sa ne facem damblaua si sa mergem cu viteza. Nici sa ne bucuram de adrenalina, care stim cu totii ca este o nevoie adanc impamantenita in sufletele pasionatilor de masini. Dar totusi, avem niste variante. Sunt aproape, langa Bucuresti, sunt ieftine si accesibile oricui. Iata care sunt principalele distractii pe care le poate face pasionatul din tine.

1. Experienta Monster Truck

De departe, cea mai tare experienta pe 4 roti pe care o poate trai orice sofer in Romania este cea de la volanul unui Monster Truck. Va spunem din experienta proprie, ca nu se compara cu nimic ceea ce traiesti la bordul unui monstru de camion. Singurul loc in care poti conduce tu personal un astfel de vehicul este prin intermediul celor de la Monster Trucks Romania. Ei au doua astfel de masini special facute, cu roti uriase, cu motoare puternice diesel, in care senzatiile traite te vor urmari toata viata si te vor suprasatura de adrenalina. Pentru ca nu viteza este cea care te da pe spate, nici virajele luate ca la drift, ci senzatia de la volan. Sunetul de fier curat, atunci cand te sui peste caroserii de masini, zgomotul motorului, senzatia volanului, directia care parca are o viata proprie, toate aceste elemente te fac sa juri ca esti la bordul unui tanc in mijlocul unui razboi. Asa ca, atunci cand se vor mai face evenimente Monster Trucks Romania in Bucuresti, te sfatuim sa mergi. Nu costa mult, te poti da langa tine cu un pasager, insa senzatiile tari nu se compara cu nimic altceva. Poti sa fi mers la viata ta cu 300 km/h, pe trasee de raliu si coasta, la bordul masinilor de sute de cai putere. Dupa ce te vei da jos dintr-un Monster Truck, vei realiza ca le-ai incercat pe toate si ca ai ajuns la capatul drumului. Este aproape imposibil sa simti mai multa adrenalina ca aici.

Pret: 150 lei/15 minute

Instructaj: 10 minute, inclus in pret

Traseu: 300x100 metri, 5 caroserii de masina, groapa cu apa, movile de pamant

Distanta fata de Bucuresti: 10 km

Localizare: comuna Berceni

Program: evenimente ocazionale, in week-end

Activitati

ActivitatiActivitatiActivitati

2. Autocross Arena

Langa Bucuresti, in Mogosoaia, s-a inaugurat de curand primul circuit de macadam din Romania, deschis publicului larg. Autocross Arena este un circuit de pamant cu o lungime de 850 de metri, cu o latime de 12-14 metri, cu viraje stanga-dreapta si portiuni de linie dreapta. Noutatea in acest caz consta ca oricine, inclusiv cei de peste 16 ani, pot conduce una din masinile de la fata locului care se pot inchiria. E vorba de autoturisme special pregatite, Volkswagen GTi sau BMW 320i. Sau, orice participant poate alerga pe traseu cu masina proprie, daca doreste. Partea buna este ca la Autocross Arena isi pot satisface pasiunea pentru viteza, drift si indemanare toti pasionatii, fie ca platesc o suma ca sa se dea cu masinile din locatie, fie cu cele proprii. Circuitul are masuri de siguranta stricte, numarul participantilor care merg simultan pe traseu fiind limitat, si exista un spatiu tehnic generos. La Autocross Arena poti sa fii instruit chiar de catre Vali Porcisteanu, daca te inscrii la niste cursuri de pilotaj, iti poti imbunatati tehnica de conducere si poti invata cum sa stapanesti mai bine autoturismul in situatii de urgenta. Noi ii sfatuim pe toti posesorii de masini sa se duca la Autocross Arena ca sa experimenteze viteza intr-un cadru organizat, sigur si monitorizat, nu sa confunde strada cu o pista de curse. Staff-ul de la circuit va sprijini si va oferi instructaj daca este nevoie.

Pret: 100 lei/10 minute

Instructaj: DA

Traseu: 850 metri

Distanta fata de Bucuresti: 17 km

Localizare: Str. Ficusului, centura Bucuresti, intre Mogosoaia si Otopeni

Program: marti-duminica, orele 9:00 - 20:00

Activitati

ActivitatiActivitatiActivitati

3. Guidare Pilotare

Dupa ce am experimentat pe propria piele senzatia de a conduce BMW-uri M3 si 1M pe circuit, avem toate motivele sa va recomandam si voua sa o faceti. Desi a fost un eveniment distinct, venirea scolii de pilotaj din Italia condusa de Siegfried Stohr, fost pilot de Formula 1, isi doreste sa infiinteze o sucursala si la Bucuresti. Astfel, pasionatii de viteza si conducere defensiva vor avea ocazia sa ia lectii de la cei mai buni instructori auto ai continentului. La Guidare Pilotare, oricine va putea sa invete mijloace de evitare a accidentelor, conducere defensiva in situatii critice, dar si imbunatatirea performantelor pentru a obtine timpi mai buni pe circuit. Atat companiile private, cat si diverse institutii publice in care condusul poate face diferenta intre viata si moarte, pot incepand de la anul sa apeleze la Guidare Pilotare. Si aici ne referim la soferii de ambulante si cei de la SMURD, soferii de pe masinile de curierat, companii de distributie si asa mai departe. Insa, este chiar indicat ca oricare dintre noi sa urmam un curs de pilotaj. Guidare Pilotare va oferi posibilitatea oricui sa invete tehnicile care vor face din conducerea pe strazile aglomerate ale Romaniei o activitate mai placuta si mai sigura. Daca vrei sa te stii in siguranta la volan, urmezi cursurile defensive. Daca vrei sa inveti tehnici aprofundate de performanta, urmezi cursurile sportive. Totul depinde de tine, Guidare Pilotare are de toate.

Pret: de la 100 Euro curs Experienta BMW M

Instructaj: DA

Traseu: circuit Amckart Bucuresti

Distanta fata de Bucuresti: 15 km

Localizare: Soseaua de Centura Nord, Tunari

Program: inca neanuntat

Activitati

ActivitatiActivitatiActivitati

4. Karting Amckart

Cu totii am inceput aici, nu-i asa? La Amckart, prima pista de karting din Bucuresti, orice doritor, indiferent de varsta, poate conduce pe circuit micile masinute rapide si indemanatice. Fie ca inchiriezi karturi de 6,5 cp sau de 13 cp, senzatiile sunt cam la fel. Adica adrenalina pana in varful firelor de par. Circuitul are 1240 de metri si o latime de 8-10 metri, destul incat sa se desfasoare aici etape din Campionatul National. Insa, fiind singurul circuit de asfalt din capitala, se desfasoara si diverse activitati auto sau moto, inclusiv competitii de Autoslalom sau evenimente de presa. Cel mai indicat este sa mergi la Amckart cu prietenii, ca sa va luati la intrecere, sau chiar cu familia. Nu este o activitate pe care sa o faci de unul singur, ca e pacat. La fata locului ai si circuit indoor, daca vremea este urata, bar si restaurant, Wi-Fi si parcare auto incapatoare. Poti sa te duci sa te dai si seara, ca traseul are nocturna, asadar serviciile sunt totale. Si e bine sa incepi cu un kart mai slab, cum este cel de 6,5 cp, ca sa te acomodezi. Iti garantam insa distractia si voia buna, pentru ca nu de multe ori ai ocazia sa te descatusezi de stresul oferit de traficul zilnic, la bordul unor masini care merg foarte repede.

Pret: 45 lei/10 minute

Instructaj: DA

Traseu: 1,2 km

Distanta fata de Bucuresti: 15 km

Localizare: Soseaua de Centura Nors, Tunari

Program: luni-duminica, orele 10:00 - ultimul client

Activitati

ActivitatiActivitatiActivitati

Pe langa aceste locuri permanente de langa Bucuresti, pasionatii de viteza si adrenalina mai pot participa in cursele de drag-racing, Autoslalom, curse de indemanare, drift si off-road. Cine doreste sa se dea la karting pe circuit indoor, o poate face si la Sky Karting, in Pipera. Indiferent de loc, ideea este aceeasi: daca iti plac masinile, viteza si te conduci sigur masina, te sfatuim sa-ti satisfaci pasiunea cat de des poti. Pentru ca ai unde si e pacat sa stai acasa, simuland adrenalina cu vreun joystick in mana in fata unui joc pe consola, sau, mai rau, alergand pe strazile publice si crezandu-te pe circuit. Iti place sa conduci? Iata ca o poti face: cu masinile altora, cu propria masina, pe circuit de macadam, pe asfalt, la nivel profesionist, cu karting sau cu masini de 420 de cp... Noi ti-am aratat variantele pe care le in jurul Bucurestiului. Acum depinde de tine daca te duci.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Activitati
mai multe