Record european: cel mai rapid Nissan GT-R este in Romania!

Record european: cel mai rapid Nissan GT-R este in Romania!
  • Nissanul GT-R al celor de la Exelixis are denumirea de EXL1500R, de la numarul cailor putere
  • Este o masina de strada, nu este exclusiv pentru drag-racing
  • Ocupa locul 3 mondial in ierarhia timpilor pentru un Nissan R35
Distribuie pe Facebook

Acum doua saptamani va prezentam in premiera cel mai puternic motor de 2 litri TFSi din Europa, instalat pe un VW Golf 6. Era proiectul celor de la Exelixis Motorsport. Acum, tot ei ne arata niste cifre care pun Romania pe harta drag-racingului international. E vorba de 8.5 secunde pe 402 metri, obtinuti de un Nissan GT-R pregatit de Exelixis Motorsport. Acest Nissan detine acum recordul european pentru acest model de autoturism.

Cel mai rapid Nissan GTR R35 din Europa este proiectul dezvoltat sub numele EXL1500R de catre Exelixis Motorsport, fara indoiala cei mai experimentati tuneri din Romania si unii dintre cei mai de succes din Europa. Si asta ne este demonstrat cu rezultate clare. Data trecuta vedeam un Volkswagen Golf de 680 cp, acum vedem, pe langa multi cai putere, si un timp record pe pista de drag-racing.

Tehnicienii de la Exelixis Motorsport au avut ceva probleme in timpul dezvoltarii acestui proiect, insa odata cu obtinerea rezultatelor din acest week-end, totul a meritat. Autoturismul este un Nissan GT-R model R35 care are din fabrica in jur de 500 cp. Dupa multe modificari, acum se pare ca propulsorul japonez obtine in jur de 1500 cp masurati.

Exelixis Motorsport - record european

Exelixis Motorsport - record europeanExelixis Motorsport - record europeanExelixis Motorsport - record european

Vara care tocmai s-a incheiat proiectul a luat sfarsit, masina fiind in cele din urma asa cum trebuia. Tot ce mai lipsea era o cursa de drag. Si cum in Romania nu se anunta nicio competitie de accelerare, echipa a plecat in Grecia, unde a obtinut un timp de 8.5 secunde. Acest rezultat a plasat acest Nissan pe locul 1 in Europa si pe un onorabil loc 3 la nivel mondial.

A urmat insa in acest sfarsit de saptamana cursa de la Tulcea, pe meleaguri romanesti. Aici masina a reusit initial un timp de 8.69 secunde cu o viteza la finish de 272 km/h, dar satisfactia majora a fost doborarea recordului din Grecia: 8.47 secunde cu o viteza la iesire de 277 km/h.

Dar cum o imagine face cat o mie de cuvinte, mai bine va lasam sa urmariti fimul despre acest record incredibil, obtinut de o masina realizata in Romania.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (75) Poze Exelixis Motorsport - record european
mai multe