Credeai ca toate Passat-urile sunt plictisitoare? Stai sa vezi VW-ul lui Tanner Foust

Credeai ca toate Passat-urile sunt plictisitoare? Stai sa vezi VW-ul lui Tanner Foust
  • Tanner Foust ne prezinta noua sa masina de drift
  • Americanul se lauda cu un VW Passat de 900 cai putere
  • Formula Drift 2015 ia startul weekend-ul acesta
Distribuie pe Facebook

900 de cai putere, o trasmisie imprumutata din lumea sporturilor cu motor, plus multe alte modificari ce schimba complet aspectul - atat cel tehnic, cat si cel vizual - modelului german de clasa medie.

Indiferent ca urmaresti sau nu Formula D, este aproape imposibil sa nu fi de Tanner Foust. Ei bine, celebrul pilot, cascador si co-prezentator al Top Gear America are o noua masina de drift, pe care doreste sa o imparta cu noi - metaforic vorbind.

VW Passat de 900 CPVW Passat de 900 CPVW Passat de 900 CP

VW Passat de 900 CP

Si, cu toate ca pare imposibil de crezut, masina cu care avem de-a face este un... Volkswagen Passat. Nu, nu acel Volkswagen Passat cu motorizare 2.0 TDI pe care il stim de pe strazile din Romania, ci un exemplar special modificat pentru competitiile ce puncteaza exclusiv mersul de-a latul.

Asadar, acel eleron urias ce decoreaza capota portbagajului este pus acolo cu un scop mai degraba functional decat estetic, in timp ce extensiile generoase pe care le intalnim la nivelul aripilor laterale s-au dovedit binevenite odata cu aparitia jantelor din aliaj ce masoara 8x17, respectiv 10x18 inch (fata / spate).

Dupa cum probabil te asteptai si tu, interiorul este specific unui automobil special modificat pentru concursurile de drift, elementele de competitie luand locul celor mai multe dintre dotarile caracteristice versiunii standard a Volkswagen-ului Passat.

Principala atractie a noii masini din garajul lui Tanner Foust o reprezinta insa de departe motorizarea, sub capota decorata cu logo-ul Rockstar facandu-si acum veacul o unitate cu opt cilindri in V, capacitate de 7.37 litri si putere maxima ce se invarte in jurul valorii de 700 CP. Asta daca nu cumva adaugam in ecuatie si kitul NOS, care aduce in piesaj, la nevoie, alti aproximativ de 200 de cai putere.

Excentricul model german de clasa medie va putea fi urmarit pentru prima oara in actiune chiar weekend-ul acesta, atunci cand se desfasoara - in Long Beach - cea dintai etapa a noului sezon de Formula Drift.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze VW Passat de 900 CP
mai multe
Publicat în categoria: Drift DATA PUBLICĂRII: 8 Aprilie 2015