Driftul saracului: poti suda un diferential cu Poxipol ca sa faci drifturi?

Driftul saracului: poti suda un diferential cu Poxipol ca sa faci drifturi?
JB Weld este o solutie 1+1 similara cu ceea ce gasim in Romania, un fel de Poxipol. Adica o rasina epoxidica ce se mandreste ca asigura o sudura puternica. Dar poti oare sa sudezi cu asa ceva un diferential?
Distribuie pe Facebook

Drifterii prefera sa aiba un diferential blocat 100% ca sa faca drifturi mai bune. In general, un diferential este deschis, adica atunci cand o roata pierde aderenta, cealalta nu se invarte. Dar sunt si diferentiale autoblocante, care fac invers: cand simt ca o roata pierde aderenta transmit puterea la cealalta roata.

Insa diferentialul blocat sau inchis complet este cel mai bun, deoarece invarte cu aceeasi turatie ambele roti si face ca aderenta sa fie cea mai buna. Insa asta inseamna ca in viraje una din roti va vrea sa se invarta mai repede ca cealalta, dar cu diferentialul sudat va fi imposibil si masina va sari.

Cineva a vrut sa vada daca merge sudat un diferential cu Poxipol in locul sudurii clasice cu metal. Adica o solutie mai pe buget redus prin care un diferential clasic se poate transforma in diferential blocat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Drift DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2018