Foto & Video: King of Europe Drift 2010, Serbia

In weekend-ul ce tocmai s-a incheiat, in Serbia a avut loc prima etapa a Campionatului European de Drift King Of Europe 2010, eveniment ce a debutat vineri cu o parada a masinilor prin orasul gazda, Kragujevac.
Distribuie pe Facebook
Pilotii Romani, sapte la numar, au facut un show cum nu s-a mai vazut la aceasta parada. Chiar si organizatorii King of Europe au subliniat ca romanii stiu sa faca un show adevarat si sa incinga atmosfera la maximum.

Foto & Video: King of Europe Drift 2010, Serbia

Ziua de sambata a fost o zi dedicata in special antrenamentelor si acomodarii cu circuitul, dar asta nu inseamna ca nu au avut loc si unele evenimente mai putin placute. Majoritatea pilotilor si-au atins masinile, unii mai rau decat altii, principalul motiv fiind reprezentat de asfaltul foarte lucios cu care acestia nu erau obisnuiti.

Foto & Video: King of Europe Drift 2010, Serbia

Inclusiv pilotii romani s-au atins intre ei, Traian si Dobre lovindu-se destul de serios. Insa nimic nu-i tine pe ai nostri departe de circuit, asa ca in cateva ore masinile erau reparate si gata de actiune. Nici KNS nu a scapat intreg, el fiind lovit in partea din fata de Stathis (Corola AE86), care la randul lui a suferit avarii destul de serioase. Intr-un final, si ei au reusit sa se intoarca pe circuit.

Foto & Video: King of Europe Drift 2010, Serbia

Duminica a venit ziua concursului, concurs ce avea sa fie destul de palpitant, mai ales datorita surprizelor venite din partea unor piloti nou-aparuti in King of Europe Drift Series. Italienii au reusit sa impresioneze cea mai mare masa de spectatori, Pagani oferind un spectacol superb prin viteza si traseele pe care acesta le alegea. Nici macar Adam Kerenyi nu a putut sa-i stea in cale, fiind eliminat de acesta in optimi.

Foto & Video: King of Europe Drift 2010, Serbia

Sase din cei sapte romani au ajuns in top 32, doar trei dintre acestia trecand mai departe in top 16. Aici, Calin a trebuit sa-l infrunte pe Norbert Kovacik, care a avut nevoie de 6 runde pentru a iesi invingator. Traian l-a intalnit pe Stahis, pilot grec care - potrivit zvonurilor care circulau la fata locului, inregistra intotdeauna cea mai mare viteza pe circuit. Astfel, nici un "urmaritor" nu a putut tine pasul cu el. Ciuli l-a avut ca adversar pe neinfricatul Simone Pagani, ce a reusit din prima mansa sa-l elimine.

Foto & Video: King of Europe Drift 2010, Serbia


Etapa a fost castigata de catre Todor Dunev, care a reusit sa-l faca pe Pagani sa greseasca la finalul celei de-a doua runde din semifinala, prima terminandu-se cu un egal. Finala mare i-a avut ca protagonisti pe Todor Dunev (Bulgaria) si Stahis Papargiropoulos (Grecia), iar pentru a putea determina castigatorul a fost nevoie de trei runde, primele doua incheindu-se la egalitate. Batalia pentru locul trei s-a dat intre Norbert Kovacik (Slovakia) si Simone Pagani (Italia), cel din urma facand o greseala ce avea sa-l coste podiumul deoarece acea cursa a fost punctata cu 0. La finalul zilei clasamentul arata in felul urmator: Todo Dunev locul 1 , Stahis Papargiropoulos locul 2 si Norbert Kovacik locul 3.

Foto & Video: King of Europe Drift 2010, Serbia

Etapa de la Kragujevac s-a terminat, iar acum toata lumea asteapta cu nerabdare etaja de la Cluj, ce se va desfasura in weekendul acesta.

King of Europe Drift 2010, Serbia - TrailerDistribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (325) Poze King of Europe Drift 2010, Serbia
mai multe