1 Mai - Cocalaresc: cum a aratat mini-vacanta pentru soferii din Romania

1 Mai - Cocalaresc: cum a aratat mini-vacanta pentru soferii din Romania
  • Elicopterul de basini
  • Livache conduce si bea bere
  • Autostrazi blocate de soferi sinucigasi
Distribuie pe Facebook

Nicio sarbatoare la romani nu este asa de importanta ca 1 Mai Muncitoresc. Mai ales daca are loc marti, numai bine de ciupit inca o zi libera, lunea, ca sa fie punte. Si asa s-a nascut o mini-vacanta de 4 zile, plina de evenimente auto nu tocmai placute.

Elicopterul de basini

Stirea mini-vacantei este, fara indoiala, despre cocalarul care nu a venit la club cu masina, ca toti saracii, ci cu elicopterul. Pe care l-a aterizat in parcarea auto. Parcare care nu are niciun aviz in acest sens, care nu prezinta nicio siguranta, dar cui ii pasa? Nu trebuie sa fii inginer in aviatie civila ca sa-ti dai seama ca un heliport trebuie sa indeplineasca niste conditii aparte, nu ca o parcare de masini. Adica nu trebuie sa fie stalpi cu cabluri, copaci, covoare care se pot ridica in aer de la curenti, gunoaie, bla bla bla. Dar e mai important sa te vada lumea cand vii cu belesti-copterul la clubul ala de basini care cumpara sucul cu 5 lei din METRO si il vinde la snobi cu 125. Nu mai spunem si de faptul ca pilotul era sa rastoarne aparatul de zbor dupa aterizare, lucru care ar mai fi temperat putin harfele celor de acolo, curatand Romania de vreo 100 de cocalari.

Livache conduce si bea bere

O alta stire de 1 Mai a fost cea despre Liviu Dragnea care se ducea spre litoral cu concubina lui tanara. Si omul s-a vaitat pe Facebook ca nu poate plati taxa de pod prin SMS, iar cand cineva i-a raspuns "Fugi cu calul, ca tu nu postezi singur pe FB!", omul i-a dat reply. Si asa a castigat Livache o naveta de bere pe care cica omul i-o va livra luni, la ora 17:00, la sediul PSD. Mai interesant este ca Livache a dat si un reply cu un selfie la volan, dar a zis ca gagica-sa Irinuca scrie, nu el, el doar dicteaza. Cam ca la partid...

1 maiFoto: Liviu Dragnea, Facebook

Autostrazi blocate de soferi sinucigasi

Doua autostrazi amarate are si Romania asta, fara sa mai luam la socoteala si alte tronsoane carpite. Ambele s-au blocat in timpul vacantei de 1 Mai din cauza accidentelor rutiere grave, soldate si cu morti. Curios, daca ne gandim ca autostrazile sunt cel mai sigur drum, fata de sosele, drumuri europene, nationale sau chiar fata de strazile urbane. Pentru ca ai parapeti, nu sunt viraje bruste, nu sunt denivelari, nu trebuie sa dai prioritate si asa mai departe. Dar nu si pentru romani. Care, in creierul lor nu foarte dezvoltat, au impresia ca sunt singuri pe sosea. Nu se mai sinchisesc sa dea semnal cand depasesc, alearga cu 200 la ora, dau flash-uri, fac manevre, iti taie fata, ca sa arate ce piloti sunt ei la volan. Ei bine, unii astfel de piloti au ajuns in sac de plastic, altii doar la spital si altii au ramas fara masini care acum viziteaza Rematul.

Meltean cu BMW X5 la Vama Veche

Nu exista pe vremuri o bariera si un control drastic care le interzicea accesul cocalarilor in Vama? Eu asa tin minte, ca aveau voie doar oamenii ca lumea, nu toti taranuchii din Braila. Apropo de Braila, sa luam exemplul unui satean cu BMW X5 care a ramas blocat cu masina pe plaja in Vama Veche. Omul avea impresia ca masina lui este invincibila, desi era un cazan de X5 vechi si ruginit care e facut sa mearga pe asfalt. Si ca sa se dea mare ca ce bolid are el, a intrat pe nisip si s-a dus spre apa. Evident, acolo a ramas. Si s-a ales cu o superba amenda de 10.000 de lei, cam cat costa masina. Nu mai punem la socoteala ca de la apa sarata, tot SUV-ul va rugini pe dedesubt ca o Dacie comunista. Din pacate, amenda este cam mica, deoarece astfel de basini de meltean ies mult mai greu din creierul bizonului.

Omul conducea fara cauciuc. Tot un BMW

Vanzatorii de bauturi alcoolice fac vanzari serioase de 1 Mai. Mai ales aia din Constanta, Mamaia, acolo unde s-a adunat multimea in mini-vacanta. Cel mai bun exemplu este un individ din Constanta, oprit de politie, pentru ca... Nu stim cum sa spunem asta. Politia nu l-a oprit ca avea vreo problema mentionata in Codul Rutier, ci pentru ca... Hmmmm. Hai ca o spunem pe sleau: omul conducea masina cu 3 anvelope. Da, ai citit bine. Omul avea 4 jante, dar numai 3 aveau anvelope pe ele, una de pe dreapta fata era... cheala. Dupa ce l-au oprit, alcoolemia de 0.61 mg/l de alcool au explicat totul. Deci omul era atat de pardaf, era atat de prajit, incat a plecat cu masina, un BMW E46, cum altfel, doar cu 3 anvelope. Directie zero, franare zero, siguranta... din parti. Dar ce conta? S-a ales cu dosar penal, amenda si cam atat. Destul de lejer.

Hotii din parcarile cu padure, ca in Bangladesh

Un sofer a postat pe Facebook un caz destul de grav, care ne arata situatia in care tara noastra a ajuns la carma PSD. Pe scurt, omul a tras intr-o parcare de pe marginea drumului sa se odihneasca, era cu familia, se intorcea din mini-vacanta de 1 Mai. Cand, la un moment dat, vede niste aborigeni cum ies din padure in fuga si un individ care era deja in spatele masinii. Cam ca acum 1500 de ani, cand sareau bosimanii pe turma de canguri sa-i macelareasca si sa-i bage la afumat, de foame. Omul a fugit si s-a oprit intr-o benzinarie, cu roata pe pana, dupa care a chemat politia. Ce s-a intamplat? O gasca de ciori opereaza prin zona si ataca masinile care opresc acolo. Inteapa roata, vin la intimidare cu arme albe, te jefuiesc, te lasa fara telefoane, bani, bijuterii. Eventual, te urmaresc cu o alta masina pana tragi iar pe dreapta sa faci pana. Chiar nimeni nu-i rezolva pe astia? De fapt, abia asteapta sa faca puscarie la domiciliu, dupa noile legi...

Hotii din parcari de Supermarket

Alt caz de jaf care ii are ca tinta pe soferi s-a petrecut intr-o parcare de Decathlon. Au iesit oamenii din masina sa faca niste cumparaturi, dar vazand ca e coada, s-au intors la masina in 5 minute. Si in masina era un individ care isi facea meseria, adica ciordea. Numai ca oamenii nu l-au lasat sa mai iasa si au chemat politia care a venit dupa jumatate de ora si l-au umflat pe hot. Asta doar ca sa ne dam seama cati asemenea hoti activeaza in parcarile de Supermarket, una din "pistele" cele mai utilizate de hotii din masini.

CONCLUZIA? De 1 Mai se activeaza hotii si cocalarii. Hotii care fura din masini sau care fura de la cetateni, prin meseria lor de politician. Iar cocalarii care nu mai stiu cum sa se sparga in basini, dar si cei care sunt atat de cocalari, incat in orice clipa pot sa omoare oameni nevinovati. Cu toate astea, Romania urmeaza sa voteze legi mai relaxate pentru cei care fac infractiuni, practic, politicienii incurajeaza ilegalitatile. Sa fie bine.

Distribuie pe Facebook
mai multe