A venit si ziua asta! E momentul sa ne dam jos palariile in fata Politiei Rutiere din Romania

A venit si ziua asta! E momentul sa ne dam jos palariile in fata Politiei Rutiere din Romania
Nu as fi crezut vreodata sa prind ziua in care voi spune ca Politia Rutiera s-a schimbat. Ei bine, acum, la inceput de 2019, putem spune fara echivoc un singur lucru: politistii de la Rutiera sunt asa cum trebuie. Iata cateva exemple.
Distribuie pe Facebook

Nu sunt multi cei care isi aduc aminte de anii '80 suprasaturati de comunism. Daca aveai relatiile care trebuie, cand iti lua Militia permisul pentru orice fel de motiv, de la trecut pe rosu, la mult alcool in sange, a doua zi il aveai inapoi. La fel si cand te oprea un agent si ii spuneai pe cine cunosti sau ii aratai cartea de vizita corecta. In '90 lucrurile erau si mai grave. Orice smecher scapa de politie intr-o secunda, la intimidare. Ba ca era prieten cu nu stiu ce comandant, ba ca-l stia pe cutare judecator sau politician...

A urmat perioada anilor 2000, cand erau mai multe spagi incasate decat permise retinute. Era perioada in care numarul accidentelor rutiere mortale crestea de la an la an, pentru ca erau tot mai multi smecheri capabili sa cumpere bunavointa politistului cu spaga sau un telefon bine plasat. Dupa care, cam de prin 2010, au inceput semnele schimbarii...

Ba un fotbalist lasat fara permis, ba un fost politician pe nume BOUreanu incatusat si lasat fara dinti, ba nu stiu ce interlop tras pe dreapta si incatusat pe motiv de smecherie, ba nu stiu ce fiu de judecator oprit si luat pe sus ca avea impresia ca e taticu' acolo sa-l ajute.

Si uite asa a venit prezentul. Primarul Bolojan care face o treaba minunata in Oradea, lasat fara permis pe motiv de viteza, in 2017. A urmat un baron PSD pe nume Marian Oprisan, la fel, lasat fara permis din cauza ca avea 191 km/h intr-o zona limitata la 100. Dupa care au venit alti politicieni, primari, judecatori, procurori, toti amendati si lasati fara permis pe bune, semn ca agentii de la Politia Rutiera nu mai erau intimidati de nimic.

Astazi, ca prin minune, la inceput de 2019, a venit confirmarea finala. Ministrul Muncii, Marius Budai, tocmai a fost lasat fara permis 90 de zile ca alerga cu 140 km/h unde limita era de numai 50, in judetul Iasi. Membrul PSD a primit bonus si 1305 lei amenda, cam putin, daca ne intrebati pe noi... Tot acum, un alt membru vocal PSD cu tablouri ascunse prin cimitire si pereti, Darius Valcov, a ramas fara permis din acelasi motiv: alerga cu mult peste limita legala undeva in judetul Arges, in localitate. Aceleasi 90 de zile fara permis si aceeasi amenda de 1305 lei.

Pentru politicieni, amenzile nu sunt o problema, ca doar le platesc din banii nostri. La fel cum nu este vreo problema retinerea permisului. Soferi cu masini de serviciu care functioneaza cu carburant de la buget se gasesc la orice ora. Dar nu asta e important.

Ci important si demn de lauda este schimbarea in bine a politistilor din toata tara. Indiferent de judet, agentii de la rutiera isi fac treaba fara sa mai tina cont de rang, de smecherie, de relatii, de culoare politica sau de bani. Esti zidar sau politician milionar, raspunzi la fel in fata legii. De acum, nu mai tine smecheria, nu mai tine "Sefu, eu sunt baiatu' lui Dragnea" sau "Ba, te las fara serviciu!" sau "Ba, tu stii cine sunt eu???". Nu, frate. De acum, Romania a intrat in normalitate. Cel putin Politia Rutiera. Felicitari!

Distribuie pe Facebook
mai multe