Barbatul sau femeia la volan: cine este un sofer mai bun?

Barbatul sau femeia la volan: cine este un sofer mai bun?
Barbatii spun ca femeile sunt "blonde" la volan. Dar nici cu barbatii nu ne e rusine: foarte multi zici ca nici nu au dat pe la scoala de soferi. Exista totusi, undeva, un sambure de adevar: unul din cele doua sexe este mult mai bun intr-ale condusului de automobil.
Distribuie pe Facebook

In ziua de azi, femeile piloteaza avioane, elicoptere, comanda submarine nucleare si sunt la carma tarilor. Unele din ele se fac chiar jandarm, politist sau soldat in trupele speciale. De acum, egalitatea intre sexe este o certitudine.

Crezi ca femeia e mai slaba la condus ca barbatul? Te inseli. In realitate, femeile sunt mult mai bune la volan decat barbatii. Insa numarul lor mai mic le face sa sara in evidenta si din cauza unor cazuri izolate, toate femeile sunt blonde. Ce-i drept, vezi din cand in cand o duduie care are nevoie de 15 minute sa faca o parcare. Dar nu putem spune ca e un sofer prost, ci ca este un sofer din cale afara de prudent. O soferita proasta, si la propriu, dar si la condus, este, de exemplu, doamna care a vrut sa-i dea o lectie altui sofer, dar a ajuns in sant. De fapt, asemenea specimene nu sunt proaste, ci sunt inconstiente si extrem de periculoase.

Am vazut si femei care parcheaza masina unde nu au voie, in mijlocul strazii, blocand o banda, blocand o intrare in parc, fara sa realizeze acest lucru. Nu stim daca se numeste prostie sau pur si simplu lipsa de interes. Dar aceleasi nesimtiri le fac si barbatii, in numar mult mai mare dealtfel. Asadar, nesimtirea parca nu trebuie pusa laolalta cu aptitudinile despre condus masina.

Cand putem vorbi de prostie la volan? Vorbim de prostie la volan cand uiti cele mai elementare lectii de la scoala de soferi. Cum ar fi sa dai semnal cand schimbi directia de mers. In aceste cazuri, esti foarte prost pentru ca nu realizezi ca poti produce accidente grave. Sau, de exemplu, cand faci iesiri sau depasiri periculoase fara sa te asiguri: din nou, esti foarte prost pentru ca traiesti cu impresia ca esti singur pe sosea. De fapt, orice semn de egoism e dovada de prostie pura.

Statistic vorbind, barbatii produc mult mai multe accidente ca femeile si mult mai periculoase. Dar si fara statistici, ajunge sa iesi in trafic ca sa realizezi ca barbatii sunt cei mai prosti soferi. Nu este femeie soferul din masina care tocmai ti-a taiat calea pe DN1, putand sa te ucida intr-o clipa. Ci doar un bou care nu stie ca mai circula si alte masini pe DN1... Si nu este femeie nici soferul de X6 care e prea ocupat sa stea pe telefon si sa franeze cand masinile de pe prima banda au oprit la trecerea de pietoni, ucigand un copil.

Femeile au alte defecte in trafic, pe care unii misogini le-au tradus ca prostie. De fapt, e prudenta si frica. Atunci cand femeia nu merge atat de tare cum ai vrea tu, sau atunci cand circula pe banda a doua de pe autostrada, cand parcheaza greu, cand pune masina stramb, toate acestea sunt dovezi de prudenta si frica, nu de prostie. Femeile, prin ADN-ul lor de mame, sunt mai chibzuite, mai sigure, mai protective, atat cu cei din jur, cat si cu propria persoana. Crezi ca degeaba, in toata lumea, speranta de viata este mai mare la femei decat la barbati? Nu, nu este o coincidenta.

Sunt si accidente produse de femei. Dar 99% din ele sunt usoare, ba o aripa zgariata ca nu a apreciat bine distanta, ba un far spart ca nu i-a acordat prioritate taximetristului sau ca a franat prea tarziu la semafor si i-a infundat bara celui din fata. Rare sunt accidentele mortale produse de femei, iar atunci cand se intampla, sunt implicate droguri sau alcool. Barbatii, in schimb, sunt mai agresivi la volan, simt nevoia sa-si arate superioritatea, sa se bata cu pumnii in piept ca o gorila, sa nu pice de fraieri fata de alt participant la trafic. Iar daca injura, fac eschive in trafic cu masina, ameninta, pun frana bruscain fata altuia, poate chiar si o bataie mica in trafic, totul e complet.

In concluzie, oricum ai vrea sa o iei, dupa cifre, dupa realitate, femeile conduc mai bine ca barbatii. Se enerveaza mai greu, sunt mai atente, au o frica ce le face sa fie mai prudente si, chiar daca sunt mai lente, prefera sa se asigure de 10 ori inainte sa faca o manevra. Oricat de mult ne indisplace noua, barbatilor, trebuie sa recunoastem ca femeile sunt mult mai smechere ca noi. Nu doar pentru ca ne-au dat viata, ci si pentru ca, printre multe altele, conduc mai bine ca noi.

Distribuie pe Facebook
mai multe