Ce lege e mai presus de lege? Politisti amendati de un procuror oprit in trafic. Cine are dreptate?

Ce lege e mai presus de lege? Politisti amendati de un procuror oprit in trafic. Cine are dreptate?
  • Politistii au primit cate o amenda fiecare de 5000 lei
  • Procurorul acuza comportament neadecvat si ironii
  • Soferul a fost lasat fara talon si placute
Distribuie pe Facebook

Un procuror din Slobozia a fost oprit in trafic de politisti pentru depasirea vitezei legale si a fost amendat inclusiv pentru ca avea ITP-ul expirat. Insa procurorul i-a amendat la randul sau pe agenti cu cate 5000 de lei de caciula. Cine are dreptate?

Un echipaj de politie l-a oprit pe Mihai Laurentiu, procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia, pentru ca a depasit viteza legala. In momentul opririi, agentii au constat ca automobilul avea si Inspectia Tehnica Periodica expirata, asa ca au trecut la aplicarea legii. Care, pe langa amenda si retinerea certificatului de inmatriculare, prevede si retinerea placutelor de inmatriculare, deoarece de anul acesta, masina fara ITP are inmatricularea suspendata. Prin urmare, procurorul ramas fara mijloc de deplasare a intarziat la lucru, ceea ce l-a suparat peste masura.

Cei doi politisti care l-au amendat si sanctionat pe dl. Mihai Laurentiu au primit de la acesta cate 5000 de lei amenda. Motivul invocat de procuror fiind ca politistii s-au comportant abuziv si ca l-au retinut mai mult decat trebuie, oprindu-l de la exercitarea atributiilor judiciare. In plus, politistii nu au vrut sa-l ia cu autospeciala la Slobozia, desi acestia se indreptau in acea directie.

Mai pe romaneste, niste oameni ai legii l-au oprit pe alt om al legii. Acesta a primit o amenda de 2.175 de lei, dupa care le-a dat si el politistilor o amenda judiciara de cate 5.000 de lei de cozoroc. Evident, acolo a fost ceva personal, fara doar si poate. Aparent, agentii l-au ironizat pe procuror, au tergiversat actiunea si acest lucru l-a facut pe om sa intarzie la munca. Insa nu este exclus nici ca dl. procuror, un cunoscator al legii, sa fi facut abuz de functia pe care o detine. Altfel nu ar fi incalcat legea de doua ori, atat cea legata de limita vitezei, cat si cea de a utiliza un automobil fara ITP pe drumuri publice.

Ramane de vazut cine are dreptate aici: legea sau legea. Din nefericire, pare doar un joc de orgolii dupa principiul: eu sunt mai smecher ca tine si daca ma tragi pe dreapta sun un prieten. Speram doar ca politistii sa aiba si ei dreptul la replica si sa aflam si versiunea lor in care explica de ce s-a suparat atat de tare procurorul pe ei.

Sursa: Hotnews.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe