Fenomenul instructorului auto care confunda piciorul elevelor cu schimbatorul de viteze: ai auzit de asa ceva?

Fenomenul instructorului auto care confunda piciorul elevelor cu schimbatorul de viteze: ai auzit de asa ceva?
Asa cum traim cu impresia ca spaga pentru politistul rutier a disparut, sau ca nu mai exista metehne comuniste de permis pe pile, asa credeam ca s-a terminat si fenomenul "instructorului hartuitor". Dar se pare ca nu...
Distribuie pe Facebook

"Ieri in jurul orei 14:00 prietena mea a avut ora de condus cu un instructor auto de la noi din oras,Sighetu-Marmatiei(Maramures).A dus-o pe o strada laturalnica,mai bine zis varianta de frontiera a orasului nostru,a pus-o sa opreasca pe o strada pustie si complet necirculata.In momentul in care a oprit acest instructor a inceput sa ii descheie nasturii la pantaloni si sa ii puna mana in chiloti,fata s-a speriat si a plecat in tromba cu masina.Seara am sunat un avocat am mers cu ea si cu avocatul la sectia de politie Sighetu-Marmatiei si impreuna cu avocatul au compus o declaratie.Am intrebat mai multi avocati (3-4) daca are vreo sansa sa castige in instanta si toti mi-au recomandat ca nu am nici o sansa sa castig procesul deoarece nu a fost nici tentativa de viol ci hartuire.Ei mi-au sugerat ca fata sa se impace cu el deoarece nu va castiga in instanta,si asta au si facut,i-a oferit o suma de bani fetei si s-au impacat.Nu banii erau o problema deoarece si familia mea si a ei avem o stare buna financiara,problema era traumele produse de acest instructor.Tin sa precizez ca detin o inregistrare audio in care el isi recunoaste fata si mai am un mesaj text pe telefon in care ma roaga sa ii spun de ce am nevoie.Suma de bani a fost data de fata cu avocatul fetei,si prin urmare si prin naivitatea prietenei mele l-a iertat si a retras plangerea de la politie."

Acum cativa ani, la stiri si in ziare apareau periodic noutati despre doamne si domnisoare ce faceau plangeri penale impotriva unor instructori auto pe care ii acuzau de hartuire sexuale si chiar de tentativa de viol. Au fost sute de astfel de cazuri in toata tara, dar numai cateva femei au reusit sa-si faca problema auzita si, fiind mediatizate, acei instructori au fost luati la rost si lasati fara licenta.

Cazuri concrete de domnisoare care si-au platit altfel decat cu bani scoala de soferi sau examenul de traseu au fost si ele numeroase. La fel si cele in care diferite tinere, in general din localitati mai mici, erau pur si simplu hartuite la orele de traseu si, unele dintre ele, chiar violate de instructor. In general, instructorul nu patea nimic, fie pentru ca victima nu depunea plangere de frica, fie ca se intelegeau la bani. Putine au fost cazurile in care, intr-adevar, instructorul auto a fost arestat, obtinerea de probe intr-o asemenea situatie fiind foarte dificila.

De fapt, la asta se rezuma totul: o fata tanara, singura in masina cu instructorul ei. Barbatul si-o incearca, daca iese bine, daca nu, nimeni nu poate demonstra ca s-a intamplat ceva necurat. Insa exista unii instructori deosebit de insistenti si convingatori, care le promit fetelor ca vor trece examenul usor, ca au relatii cu politistii, si asa mai departe. Naivitatea si saracia le face pe multe domnisoare sa cedeze si sa-l lase pe instructor sa-si faca mendrele.

In ultimii ani insa, lucrurile s-au mai schimbat. Mai ales de cand toata lumea are telefon inteligent si poate pune pe Facebook sau Youtube orice prostie care se viralizeaza si ajunge la stiri. Nu mai poti face nimic acum, ca sigur te filmeaza cineva... Insa asta nu inseamna ca instructorii-pradatori au disparut! Si acum sunt cazuri de hartuire, mai timide si mai rare, dar exista. Mai ales de cand numarul domnisoarelor care vor sa devina soferite a crescut simtitor, majoritatea fetelor care implinesc 18 ani urmand scoala de soferi.

"Help. De 2 zile incoace instructorul auto ma dispera. Imi tine mana pe bulani sau pe umar. A incercat sa imi bage mana sub bluza si i-am dat-o la o parte. Azi cand conduceam tot incerca sa ma atinga. jos. straight face Ce sa fac? Cum sa ii spun mamei? Adica nu stiu ma dispera omul asta. Sau cum pot sa ii zic sa ma lase in pace? Mna. nu vreau sa se supere dar ma enerveaza. E om insurat cu copii de varsta mea. Nici daca era mai tanar nu ma uitam. Ajutati-ma."

Ce inseamna hartuirea din partea instructorului? Inseamna ca totul incepe ca o gluma, prin atingeri subtile si constante. Adica instructorul ii pune mana pe a fetei, cand o tine pe volan sau schimbator, pentru ca stie ca ia acest gest ca pe o masura de siguranta. Dupa care, daca fata nu spune nimic urmeaza atingeri pe umar sau picior, pauze in zilele calduroase la umbra si tigara, discutii pe WhatsApp, dupa care un traseu nou si parcarea intr-un loc izolat, in care instructorul trece la fapte mai directe.

Femeile din ziua de azi s-au mai trezit la realitate, nu mai sunt usor de pacalit, ceea ce este un lucru bun. Adica la o prima atingere isi dau seama cu cine au de-a face si pot sa-i spuna clar instructorului sa inceteze. Insa exista si fete timide, care il lasa sa-si faca de cap, de teama ca nu le crede nimeni si de teama ca vor pica examenul de traseu.

Asa ca, dragi soferi care cititi aici, daca stiti o domnisoara, sotie, sora, fiica, iubita, care urmeaza sa inceapa scoala de soferi, puteti lua niste masuri. De exemplu, sa-i dati mereu sa aiba la ea o camera de bord pe care sa o monteze mereu la inceputul orei de sofat. Camera inregistreaza traficul din fata, dar si discutiile din interior. Puteti sa-i povestiti cazuri in care alte fete au fost hartuite si, la primul semn de asa ceva din partea instructorului, sa va zica imediat. Dupa care, in functie de caz, urmeaza bataie, discutii, plangere sau iar bataie. Depinde cat de mare e instructorul.

Lasand gluma la o parte, hartuirea din partea instructorilor auto a fost si inca este un fenomen. Vi s-a intamplat asa ceva, sau ati auzit de asemenea cazuri, in care fetele au fost atinse sau agresate in timpul orelor de conducere?

Distribuie pe Facebook
mai multe